Alarm zloděje nachytá, když ostatní opatření selžou

Andrea Berniová
12. 10. 2012 15:00
Máte bezpečnostní okna a dveře i odolný zámek? A co když to nebude stačit?
Alarm by zloděje mohl odhalit
Alarm by zloděje mohl odhalit | Foto: Isifa/Thinkstock

Pokud chcete svůj domov účinně bránit před zloději, máte několik možností. Můžete si pořídit bezpečnostní dveře s odolným zámkem a také bezpečnostní okna. Pomůže i folie do oken, díky které se sklo nerozbije. Venkovní osvětlení spínající se pomocí čidla odhalí pohyb okolo domu a zloděje možná zastraší. Co když se přece jen dostane do domu? Pak je vaší poslední záchranou alarm.

Pohybová čidla vždy zaznamenají nezvaného návštěvníka. Alarm vám dokáže poslat SMS o tom, že bezpečnost vašeho domova byla pravděpodobně narušena. Pokud necháte alarm napojit na pult centralizované ochrany, dozví se o vloupání bezpečnostní agentura a pošle k vám domů zásahovou skupinu. Za takovou službu si ale připlatíte.

Zabezpečte svůj domov, nejen když se chystáte odjet

Alarm oceníte, hlavně když plánujete odjet na delší dobu, třeba na dovolenou. Jak zloděj pozná, že nejste doma? Třeba podle nevybírané poštovní schránky, která přetéká reklamními letáky, nebo podle toho, že je v domě klid. Pokud máte předokenní rolety, můžete je nastavit tak, aby se vysouvaly každý den v různý čas - to vzbudí dojem, že je někdo uvnitř. Pokud opouštíte domov na několik dnů či týdnů, ale nechcete si alarm pořizovat navždy, je možné si ho jen půjčit.

Pokud se doma necítíte v bezpečí, můžete alarm zapnout, i když nikam neodcházíte. Je možné nastavit, aby pohybová čidla byla aktivní třeba jen v přízemí domu, nebo pouze v místnostech, kde se zrovna nepohybujete. Jen pozor na domácí mazlíčky, kteří by alarm mohli spustit a vyvolat tak falešný poplach. Je potřeba zabránit jim ve vstupu do hlídaných místností.

 

Právě se děje

Další zprávy