Baťa čauk. Legendární podnikatel má stanici v indickém metru

ČTK ČTK
8. 9. 2015 17:02
Historicky první stanici metra pojmenovanou po Tomáši Baťovi otevřel ve Farídábádu indický premiér. Stanice se jmenuje Bata čauk, což znamená Baťovo náměstí a nachází se nedaleko továrny Baťa.
Tomáš Baťa
Tomáš Baťa | Foto: bata shoe company / Wikimedia Commons

Dillí - Historicky první stanici metra pojmenovanou po Tomáši Baťovi, českém podnikateli a zakladateli obuvnické společnosti Baťa, v neděli 6. září slavnostně otevřel ve Farídábádu indický premiér Naréndra Módí. Na svém facebookovém účtu o tom informovalo české velvyslanectví v Indii.

Farídábád je průmyslové město ve státě Harijána, ale v podstatě tvoří předměstí hlavního města Dillí. Stanice se jmenuje Bata čauk, což znamená Baťovo náměstí a nachází se nedaleko továrny Baťa. Tato firma patří k jednomu z největších nadnárodních prodejců, výrobců a distributorů bot a obuvnických doplňků na světě.

Nová stanice byla otevřena v rámci prodloužení linky metra v Dillí o 13,8 kilometru a premiér si ji sám projel, čímž vyvolal značnou pozornostostatních cestujících. Podle indického tisku Módí svou "neplánovanou jízdou" zaskočil i oficiální činitele metra.

 

Právě se děje

Další zprávy