Klaus a Paroubek se dohadují o názory. V dopisech

ves
17. 9. 2007 19:42
Prezident se s Paroubkem pře o globální oteplování
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Debata o globálním oteplování hýbe českou politikou. Václav Klaus dnes odpověděl na dopis, ve kterém mu minulý týden Jiří Proubek vytýkal jeho postoje k této věci.

Prezident dnes předsedovi ČSSD vzkázal: Díky za diskusi, ale nesouhlasím s vámi a vaše argumenty jsou podpásové.

"Na konferenci OSN rozhodně nehodlám hlásat žádné extremistické názory, ale naopak budu vyzývat k rozumu a serióznosti a budu varovat před nepromyšlenými kampaněmi a módními fámami. Zvláště proto, že z nich plynou opatření, která mohou fatálně poškodit lidskou svobodu a velmi výrazně ovlivnit světovou ekonomiku a zvláště chudé země. Je zvláštní, že o tom od Vás nepadlo ani slovo," píše prezident Paroubkovi.

Paroubek: Klaus se znovu mýlí

Paroubek s odpovědí dlouho neotálel a ještě dnes odpoledne poslal Klausovi další ostrý vzkaz.

Předseda ČSSD odpověděl Klausovi téměř okamžitě
Předseda ČSSD odpověděl Klausovi téměř okamžitě | Foto: Ondřej Besperát

"Pan prezident Václav Klaus se opět mýlí," opřel se předseda ČSSD do svého politického rivala. "Samozřejmě, že má právo na názor a já mu ho neupírám. Mýlit se je lidské. Jen nechci, aby své omyly šířil na účet občanů České republiky." 

Klaus se ale v projevování svých názorů nehodlá nijak omezovat, zvlášť když podle něj nejede na zmíněnou konferenci OSN za Českou republiku, ale sám za sebe.

"Pokud bych měl brát vážně Vás postoj, pak z něj plyne, že na tuto věc nesmí zaznít žádný jiný než dnes většinový názor, žádné pochybnosti. Dočkáme se opět umlčování oponentů na vážná společenská témata? Bude, jako tomu bylo v minulém režimu, povolena jen jedna pravda?," ptá se Klaus.

 

Právě se děje

Další zprávy