Špíz z kachních prsíček s pomeranči (4 porce)

29. 5. 2007 10:50
Foto: Aktuálně.cz

Potřebujeme:

800 g kachních prsíček,

2 cibule,

4 pomeranče,

8 větších žampionů,

2 citrony,

sůl, bílý pepř, bobkový list

Na marinovanou čekanku potřebujeme:

čekankový puk, sůl, bílý pepř, česnek, citron, bílé víno

Příprava:

1. Čekanku nakrájíme na proužky, prudce opečeme na grilu a naložíme do marinády připravené z výše uvedených ingrediencí.

2. Na špíz napícháme střídavě kachní prsíčka nakrájená na kostky, silnější kolečka cibule, plátky pomeranče a bobkový list.

3. Grilujeme spolu se žampiony a citronem. Podle chuti osolíme a okořeníme.

4. Špíz servírujeme na listu salátu a jako přílohu podáváme marinovanou čekanku spolu s grilovanými hlavičkami žampionu a citronem.

5. Jako přílohu lze nabídnout opečený toust nebo bagetu.

 

Právě se děje

Další zprávy