Nový seznam podniků, které trestala potravinářská inspekce. Nejčastěji našla myši, odpadky či špínu

Ekonomika Ekonomika, SZPI, PotravinyNaPranýři.cz
16. 10. 2016 12:46
Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla od srpna do poloviny října nedostatky v pětadvaceti prodejnách, restauracích, barech či výrobnách potravin po celém Česku. Podívejte se na jejich přehled sestavený podle informací z portálu PotravinyNaPranyri.cz. V naprosté většině případů už byly tyto podniky po krátkém zákazu znovu otevřeny.
Foto: SZPI

Restaurace u Mikuláše Dačického, Viktora Huga 14/2, Praha 5

Provozovatel: Josef Novotný

Zjištěné skutečnosti:

  • Výskyt myšího trusu
  • Výskyt hmyzích škůdců
  • Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
  • Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou
  • Netekoucí voda
  • Výskyt plísní v chladicích zařízeních
  • Výrazně zanedbaný úklid
  • Znečištěné kuchyňské náčiní
  • Hromadění odpadů
  • Nezajištění odvozu potravinářského odpadu
  • Výrazné znečištění všech prostor
  • Nečistoty na stěnách
  • Nečistoty na podlaze
  • Nečistoty na regálech či zařízeních
  • Silně znečistěná chladicí zařízení (nejsou jiné skladovací prostory)
  • Poškození stěn
  • Prostory provozovny využívány i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin
  • Kouření v zázemí provozovny
  • Riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor
  • Velikost či uspořádání prostor pro výrobu potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi
  • Velikost či uspořádání prostor pro skladování potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi
  • Nevhodně skladované potraviny

Datum uzavření: 15. 9. 2016

 

Právě se děje

Další zprávy