Ekonomika,
SZPI,
PotravinyNaPranýři.cz
16. 10. 2016 12:46
Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla od srpna do poloviny října nedostatky v pětadvaceti prodejnách, restauracích, barech či výrobnách potravin po celém Česku. Podívejte se na jejich přehled sestavený podle informací z portálu PotravinyNaPranyri.cz. V naprosté většině případů už byly tyto podniky po krátkém zákazu znovu otevřeny.
Restaurace u Mikuláše Dačického, Viktora Huga 14/2, Praha 5
Provozovatel: Josef Novotný
Zjištěné skutečnosti:
- Výskyt myšího trusu
- Výskyt hmyzích škůdců
- Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
- Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou
- Netekoucí voda
- Výskyt plísní v chladicích zařízeních
- Výrazně zanedbaný úklid
- Znečištěné kuchyňské náčiní
- Hromadění odpadů
- Nezajištění odvozu potravinářského odpadu
- Výrazné znečištění všech prostor
- Nečistoty na stěnách
- Nečistoty na podlaze
- Nečistoty na regálech či zařízeních
- Silně znečistěná chladicí zařízení (nejsou jiné skladovací prostory)
- Poškození stěn
- Prostory provozovny využívány i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin
- Kouření v zázemí provozovny
- Riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor
- Velikost či uspořádání prostor pro výrobu potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi
- Velikost či uspořádání prostor pro skladování potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi
- Nevhodně skladované potraviny
Datum uzavření: 15. 9. 2016