Zuckerberg si oblíbil Pinterest

Adam Fiala
28. 2. 2012 4:40
Když šéfujete největší sociální síti, neznamená to, že nemůžete být i jinde. Třeba jako tvůrce Facebooku na Pinterestu
Foto: Reuters

Mark Zuckerberg je znám jako tvůrce a šéf nejrozsáhlejší Facebooku. Ovšem jen proto, že je někdo bytostně spjatý s jednou sociální sítí, nejsou pro něj všechny ostatní zakázané. Navíc by byla hloupost, když podporujete ideu sdružování přátel přes sociální sítě, že byste bojkotovali ostatní.

Média si v polovině února všimla, že Mark Zuckerberg vstoupil na Pinterest, podle některých údajů by tam ale mohl být už delší dobu. Další účty má také na Twitteru a Google+. Pinterest to může brát jako úspěch, jako by získal ověření důvěryhodnosti a významu.

Pinterest roste raketovou rychlostí

Do konce února si Zuckerberg získal na Pinterestu přes šest tisíc následovatelů a sám sleduje sto dvacet pět uživatelů. Pinterest se vyšvihl mezi sociálními sítěmi znenadání. Uživatelé zde mohou podobně jako na nástěnky virtuálně připichovat zajímavé obrázky a videa z internetu. Co do efektivnosti návštěv přes odkazy je Pinterest lepši než YouTube a Google+ dohromady. Jistou nevoli však může působit skutečnost, jakým způsobem Pinterest vydělává. Zisk generuje z prodaných výrobků, na které se uživatelé dostali přes odkazy na Pinterestu.

Facebook neopomíná novinky

Facebook rozhodně neusíná na vavřínech. Nedávno spustil službu ověřeného profilu, díky kterému si mohou lidé nechat potvrdit autenticitu. Tato funkce ale směřuje hlavně na známé osobnosti. Pro nejširší masy je však určeno spuštění populární hry Angry Birds v prostředí sociální sítě.

 

Právě se děje

Další zprávy