Rostoucí hvězda mezi sociálními sítěmi je Pinterest

Adam Fiala
2. 2. 2012 5:44
Facebook, Twitter a další zavedené značky mají konkurenci - Pinterest
Domovská stránka sociální sítě Pinterest.
Domovská stránka sociální sítě Pinterest. | Foto: Aktuálně.cz

Prozatím je sociální síť Pinterest ve fázi otevřeného beta testování, takže vstup do klubu je podmíněn pozvánkou někoho zevnitř. Přesto se z nenápadného webu Pinterest velmi rychle stalo oblíbené místo internetové komunity. Přitom umožňuje pouze sdílet fotky a videa. Časopis Time ho však stihl zařadit mezi padesát nejlepších webů 2011 a láká i investory.

Připíchněte pěknou fotku a podělte se

Síť Pinterest funguje samostatně, zároveň má ohled na to, že už tu existují provařená jména a nebrání se jim. Uživatel Pinterestu tak může využít i svoje konta na Facebooku nebo Twitteru. Při prohlížení internetu, procházení internetových obchodů a pouštění videí na YouTube a jiných serverech se mu bude dost hodit nové tlačítko Pin It, kterým upozorní na zajímavost. V rámci komunity pak server umožňuje lajkování, komentáře a „repin", tj. opětovné upozornění na vlastním profilu. Nedávno představil také upravenou aplikaci pro iPhony.

Udrží se Pinterest na scéně, nebo se stane alternativou?

Přes deset milionů jedinečných uživatelů nezíská web jen tak přes noc. Pinterest tohoto úctyhodného čísla dosáhl, i přes svoji určitou uzavřenost veřejnosti. Nedá se to sice srovnávat s nástupem Google+, který si obdobné číslo pořídil za první dva týdny.

Google se nyní svou službu snaží prodat co nejvíc, například propojením účtu GMailu a Google+. Vývoj na internetu bývá rychlý, Pinterest by konkurenci mohl pohled zahraničních analytiků ustát.

 

Právě se děje

Další zprávy