Twitteru odchází lidé, aby prodali akcie

Adam Fiala
14. 12. 2011 4:48
Twitter značně omezil možnosti prodeje svých akcií. Zaměstnanci to odchodem z firmy obcházejí

Sociální síť Twitter zaznamenala úbytek lidí. Nejedná se o uživatele jejich tweetovací služby, která nedávno změnila vzhled a pronikla i na iPhone a Android. Twitter přichází o zaměstnance. Odchod si vybírají lidé napříč profesemi, od techniků až po manažery. Na vině jsou akcie společnosti, kvůli kterým se vyplatí odejít z práce.

Přivydělat si na akciích

V září totiž Twitter dokončil financování své společnosti částkou 800 milionů dolarů v akciích, z čehož půlka při startu připadla zaměstnancům. Ti měli možnost dál prodat svůj podíl pouze z dvaceti procent. Byli tak značně limitování. Zatímco jedni mohou věřit v lepší budoucnost Twitteru a akcie si podržet, dokud jejich hodnota ještě nestoupne, druzí uvažují opačně. Už teď je Twitter silnou značkou a za akcie získají slušný obnos peněz. Aby s nimi mohli nakládat dle libosti, například prodejem na sekundárních trzích, musí ukončit pracovní poměr.

Twitter tvoří 700 zaměstnanců

Společnost zaměstnává na sedm set lidí. Kdo by hledal práci a plně podporuje ideu Twitteru, má šanci. Twitter nesnižuje své stavy, a to ani s ohledem na ošemetnou ekonomickou situaci ve světě. S odlivem některých zaměstnanců se uvolnila místa. Ovšem nedá se mluvit o masovém odchodu lidí z Twitteru. Jen někteří chtějí rychle získat peníze.

 

Právě se děje

Další zprávy