Elitní hacker přijal práci pro americkou vládu

Jan Kovalík
9. 12. 2011 16:00
Hackerská legenda Charlie Miller pracuje pro americké ministerstvo obrany.
Foto: www.nato.int

Hacker Charlie Miller, známý prolomením bezpečnosti počítačů, tabletů a telefonů firmy Apple, pomáhá americkému ministerstvu obrany v otázkách kybernetické bezpečnosti.

Miller byl hostem na nedávné konferenci o kybernetické bezpečnosti v estonském Talinu, kterou pořádal NATO Cooperative Cyber Defense Center of Excellence. Šampion hackerských klání Pwn2Own promluvil o zranitelnostech informačních systémů, podobnosti konkrétních kyberútoků a možnostech, jak je minimalizovat.

"Miláček" Applu

Charlie Miller se proslavil tím, že jako první objevil kritickou bezpečnostní chybu na Macbooku Air. Má na kontě prolomení ochrany internetového prohlížeče Safari od Applu.

Skrze SMS se mu také podařilo zcela ovládnout iPhone, ze kterého pak bylo možné vysílat DoS útoky na další telefony. Naposledy letos naprogramoval aplikaci, kterou Apple certifikoval do svého AppStoru, která ovšem při stažení kontaktovala vzdálený počítač a dovolila instalovat do přístrojů i aplikace, které společnost Apple neschválila.

Zato si od firmy vysloužil okamžitý vyhazov z vývojářského programu a zákaz přístupu do AppStoru.

Miller má s prací pro vládní složky již své zkušenosti. Pět let pracovaol pro americkou NSA (Národní bezpečnostní agentura).

VIDEO: Charlie Miller na konferenci v Talinu.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

 

Právě se děje

Další zprávy