Apple se zbavil plagiátů her v App Store

Adam Fiala
14. 2. 2012 2:17
Úspěch vytváří závist a plagiáty. Apple zatočil se všemi takovými herními aplikacemi naráz
Foto: Shutterstock

Průmysl s aplikacemi určenými na smartphony se každým dnem rozrůstá. Může to být výhodný byznys i cesta, jak uplatnit talent a kreativitu. Každý z velkých výrobců operačního systému disponuje vlastním obchodem s aplikacemi kompatibilními ať už s Androidem, nebo s Applem. Právě druhý jmenovaný přistoupil k boji s plagiáty.

Roztržený pytel aplikací

Každý týden seznamujeme čtenáře s tipy na zajímavé aplikace. Někdo dá přednost užitečnému nástroji, který třeba odnaučí používat chytrý telefon za volantem, jiné jsou zábavnou herní hříčkou jako GTA. Applu se však nelíbí, když někdo využívá úspěchu originálních her a parazituje na slavném titulu svou vlastní, lacinou nápodobou. Naštěstí už příručka App Store vymezuje, že taková činnost není dovolená.

Změní se jedno písmenko a uživatel je zmaten

Herní tituly se dost často liší jenom lehkou změnou názvu a drobně pozměněným logem. Oblíbené aplikace jako Plants vs. Zombies, Tiny Wings či Temple Run měli své dvojníky s názvy jako Plants vs. Zombie, Tiny Birds a Temple Jump. Nyní už si je ale uživatelé v App Storu nespletou.

Apple je silná značka, nemůže dovolit tolerování takového chování a jednoduše je vyhodila. Spadaly do vývojářské produkce Antona Sinelnikova.

 

Právě se děje

Další zprávy