Apple je osmou nejhodnotnější značkou na světě

Adam Pešek
20. 1. 2012 0:04
Podle žebříčku agentury Bloomberg je Apple osmou nejhodnotnější značkou na světě. Co se týče počítačového byznysu, je před ním už jen pět konkurentů
Foto: Reuters

Pozice společnosti Apple v počítačovém byznysu se neustále zlepšuje a svědčí o tom i aktuální žebříček nejhodnotnějších značek světa dle agentury Bloomberg. V něm se Apple umístil na osmém místě, což je oproti loňskému sedmnáctému výrazné zlepšení.

Nejlepší desítka je vůbec nabita významnými hráči na poli výpočetních technologií a před výrobcem přístrojů jako iPhone nebo iPad se umístilo ještě IBM, Microsoft, Google, Intel a HP.

Agentura bere v potaz faktory jako je název, logo, celkovou obraz společnosti u veřejnosti nebo dlouhodobý nehmotný majetek, který je zákazníkům nějakým způsobem k dispozici. Do žebříčku ale nezařazuje firmy v soukromém vlastnictví.

Samotná hodnota značky Apple pak byla vyčíslena na téměř 33,5 miliard dolarů, loni to bylo něco lehce přes 21 miliard. Firma je přitom stále na vzestupu a dá se očekávat, že i letos se postará o další posun výš.

 

Právě se děje

Další zprávy