Příliš mnoho aplikací? Yahoo promazává svou nabídku

Adam Fiala
4. 2. 2012 8:23
Máte mobil přehlcený aplikacemi? Vezměte si příklad z Yahoo a promažte svůj rejstřík
Foto: Reuters

Aplikací pro smartphony či tablety je den ode dne víc, orientace v nich je obtížná. Balast přitom dokáže skrýt skvosty a zábavné hříčky. Pravidelná rubrika Aplikace týdne aspoň upozorní na nezvyklé tipy. Že je aplikací ale víc než zdrávo, dokazuje krok, ke kterému se odhodlala společnost Yahoo. Aplikace od Yahoo se v mnoha případech ruší.

Yahoo se vyrovnávalo s personální krizí

Americký vyhledávací a e-mailový gigant má ve svém portfoliu také tvorbu aplikací. Kdejaký smartphone nebo tablet Applu, Samsungu či BlackBerry tak zdobí užitečné výtvory Yahoo. Ovšem spousta aplikací časem zestárne a ztratí se zájem. Proto Yahoo přistoupilo k akci čištění svých zásob. V druhé polovině loňského roku si Yahoo prošlo krizí ve vedení. Šéfku Bartzovou nakonec nahradil Scott Thompson. Jestli jsou změny v této oblasti jeho zásluhou, nebo s ním přišel někdo jiný, zahraničí zdroje nevědí.

Ochuzené iPady, iPhony i BlackBerry

Celkem Yahoo zrušilo podporu deseti aplikací, mezi ně patří například Yahoo News určený pro Androidy, Yahoo Meme pro iPhone a iPad, Yahoo Shopping pro iPhony či Yahoo Finance pro BlackBerry. Povětšinou zůstaly esenciální programy, související třeba s e-mailovou službou Yahoo. 

Podle slov svých představitelů si společnost uvědomuje proměnlivost trhu a nezastavitelný vývoj v oblasti mobilních přístrojů.  Na sektor s aplikacemi rozhodně nezanevřela, během roku uvolní sérii nových aplikací.

 

Právě se děje

Další zprávy