Aplikace týdne: Za volantem bez mobilu!

Adam Fiala
30. 1. 2012 7:42
Už žádné telefonáty, esemesky, brouzdání e-mailovou schránkou. Aplikace cellControl odnaučí řidiče používat mobil v autě
Zdroj: TechShout
Zdroj: TechShout | Foto: Aktuálně.cz

Někdo si dá předsevzetí, že v novém roce zhubne, jiný, že ze sebe udělá správného řidiče. Sbírání bodů za porušení dopravních předpisů není tak příjemné jako sbírat body v počítačové hře. Leckoho vyrušuje při řízení vozidla smartphone. Nutkání odpovídat na zprávy je silné i za volantem, jedna aplikace ale pomůže problém vyřešit.

Aplikace cellControl

Twitter nebo jiné služby sociálních sítí se nezastaví, i když se musíme přemístit z bodu A do bodu B a namísto městské hromadné dopravy využíváme auto. Stejně tak je zatěžko neodpovědět na telefonát nebo SMS. Aplikace cellControl od společnosti Scosche pomůže zvládnout závislost na mobilním telefonu. Do přístroje se stáhne speciální aplikace bezpečné jízdy a do automobilového OBD se nainstaluje spouštěcí mechanismus. Díky tomu pak aplikace pozná, že je telefon v autě.

Když vůz jede, telefon se zablokuje

Komunikace probíhá na úrovni Bluetooth a aplikace ve výsledku zabraňuje řidiči používat přístroj. Zbaví se tak rušivého elementu a soustředí se na silniční provoz. Když je automobil v provozu, jsou zablokovány všechny nadbytečné funkce telefonu a telefonické hovory dovolí pouze tehdy, je-li připojena handsfree sada. Kdo má slabou vůli, ten ocení, že při snaze novou aplikaci hned odstranit se zašle zpráva pověřené osobě z vašeho okolí, kterou jste si vybrali, že vám pomůže bezpečně jezdit. Se Scosche spolupracují velcí výrobci smartphonů jako Samsung, HTC, Motorola, Nokia nebo Blackberry.

 

Právě se děje

Další zprávy