Aplikace týdne: Hlídejte si peníze!

Adam Fiala
15. 3. 2012 7:45
Pozor na peníze, znáte aktuální kurzy měn a stav svého konta?
Foto: Thinkstock

Není snad nejlepší narazit na jednoduchou a funkční aplikaci, která má jediný účel, ale ten splňuje bezvýhradně? Právě takové služby nabízí XE Currency. Tento program přináší rychlý a jasný přehled o současném dění na poli směnných kurzů. Aplikace se tak hodí pro každého, kdo se zajímá o stav měny a její pohyby, ať už je to profesionál z byznysu, nebo laik, který se chystá na dovolenou a potřebuje vyměnit peníze. Aplikace podporuje všechny světové měny, tedy včetně české koruny. Nainstalují si ji majitelé přístrojů Apple - iPhone i iPad, zařízení s Androidem, BlackBerry a Windows Phone.

Zaplaťte složenku mobilem

Koncem února pak Česká spořitelna spustila svou aplikaci pro přístroje s operačním systémem iOS. Spolu s bankovními domy ČSOB, Fio, GE, Poštovní spořitelna a Unicredit tak reaguje na rozmach mobilních přístrojů a umožňuje svým zákazníkům rychlý přístup ke službě internetového bankovnictví Servis 24. Pokud se program ujme, dočkají se i majitelé Androidu či Windows Phone. Každý se tak může informovat o zůstatku na svém účtu, projít si historii transakcí či zadat příkaz k úhradě. Ten lze provést i v případě složenky, kterou pomocí fotoaparátu přístroje program nafotí, přečte údaje a usnadní platbu. Je však radno věnovat pozornost tomu, jestli přístroj při čtení neudělal chybu. Kdo se ocitne ve městě s potřebou akutního výběru hotovosti, tomu přístroj nabídne cestu k nejbližšímu bankomatu.

Zvolte aplikaci roku

Za pozornost také stojí nový ročník soutěže o nejlepší mobilní aplikaci za uplynulý rok. Nominace probíhají na oficiálních stránkách ankety do desátého dubna a nominovat mohou jak výrobci aplikací, tak uživatelé. Loňského ročníku se zúčastnilo 171 výtvorů. Nakonec zvítězil Oskárek, který umožňuje zasílat SMS bezplatně. Výsledky budou známé v červnu a vítěz se dočká i pořádné peněžité odměny.

 

Právě se děje

Další zprávy