Zapomeňte na SMS, používejte mobil jako vysílačku

David Slížek
29. 11. 2011 16:45
Poté, co se lidé masově naučili posílat SMS, nastupuje zřejmě mezi majiteli smartphonů móda zasílání zvukových vzkazů. Dorazí i do České republiky?

Smartphony a dostupnější mobilní připojení k internetu opět mění způsob, jakým spolu lidé komunikují. Poté, co se lidé masově naučili posílat SMS, nastupuje zřejmě móda zasílání zvukových vzkazů.

Jak upozornil server TechCrunch.com, v USA začíná být mezi uživateli chytrých telefonů velmi populární aplikace Voxer, která umí telefon proměnit v podstatě ve vysílačku.

Živé vysílání

Po instalaci si založíte účet a pak můžete jednoduše stiskem jenoho tlačítka nahrávat krátké zvukové zprávy.

Posílat je můžete buď dalším jednotlivcům, nebo se připojit k nějaké existující skupině, která probírá určité téma. Skupinu samozřejmě můžete sami vytvořit.

S přáteli si můžete povídat také naživo - jako přes výše zmíněnou vysílačku. V chatu můžete posílat také texty nebo fotografie a sdílet můžete i svou současnou polohu.

Nová móda

V USA se Voxer vyšvihl za týden ze 40. na 6 místo nejstahovanějších aplikací v sekci Sociální sítě v App Store firmy Apple. A aplikace pro OS Android je podle vedení firmy ještě úspěšnější.

Voxer se veze na vlně dalších podobných aplikací, jako je například HeyTell, který už v lednu v USA ohlásil, že ho používají 3 miliony uživatelů.

DO ČR zatím tento trend nedorazil a na čelných příčkách českého App Store nebo Android Marketu byste "vysílačkové" aplikace hledali marně. Odolají Češi nové módě?

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy