Začal v Brně s pár tisícovkami. Křetínský slaví, podívejte se na jeho impérium

Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 12. 7. 2020 16:09
Daniel Křetínský, který je podle letošního žebříčku časopisu Forbes třetím nejbohatším Čechem, slaví půlkulatiny. V pracovní kariéře toho do svých pětačtyřicátých narozenin stihl požehnaně a v první desítce Čechů s největším majetkem je nejmladší. Podívejte se na vlastnické portfolio podnikatele, který patří k nejvlivnějším postavám tuzemského byznysu.
Daniel Křetínský
Daniel Křetínský | Foto: ČTK

Přední průmyslový holding

Křetínský je též spoluvlastníkem firmy EP Industries, která vznikla v roce 2011 vydělením neenergetických aktiv z holdingu EPH a patří mezi přední průmyslová uskupení v ČR. V roce 2017 činil její obrat 14,6 miliardy korun. 

Společnost vlastní šestnáct podniků působících v energetickém strojírenství (I&C Energo), dopravní infrastruktuře (Elektrizace železnic Praha), automobilovém průmyslu (výrobce autobusů SOR Libchavy) a odpadovém hospodářství (AVE holding).

Podle informací z roku 2018 je největším akcionářem firmy Křetínský s podílem 48 procent, 36,16 procenta patří podnikateli Romanu Korbačkovi a zbylých 15,85 procenta entitě vlastněné skupinou manažerů EPI a EPH.

 

Právě se děje

Další zprávy