Začal v Brně s pár tisícovkami. Křetínský slaví, podívejte se na jeho impérium

Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 12. 7. 2020 16:09
Daniel Křetínský, který je podle letošního žebříčku časopisu Forbes třetím nejbohatším Čechem, slaví půlkulatiny. V pracovní kariéře toho do svých pětačtyřicátých narozenin stihl požehnaně a v první desítce Čechů s největším majetkem je nejmladší. Podívejte se na vlastnické portfolio podnikatele, který patří k nejvlivnějším postavám tuzemského byznysu.
Foto: EPH

Struktura podniku

Holding je strukturovaný do dvou hlavních pilířů - EP Infrastructure (EPIF) a EP Power Europe. EP Infrastructure sdružuje firmy EPH zabývající se přepravou, distribucí a skladováním zemního plynu, distribucí elektrické energie a produkcí tepla. Do EP Power Europe patří především zahraniční výrobci elektrické energie a těžební společnosti.

V minulosti byli akcionáři EPH finančníci Daniel Křetínský a Patrik Tkáč (podle webu firmy drželi rovným dílem dvě třetiny hlasovacích práv) a investoři z J&T.

V říjnu 2016 EPH oznámil, že majoritním vlastníkem se stane Křetínský, Tkáč a investoři spojení s J&T holding opustí. V současnosti Křetínský drží 94 procent akcií holdingu a zbytek členové vedení EPH.

 

Právě se děje

Další zprávy