Peníze pod stromeček se dají darovat elegantně. Jak vybrat dárek, co potěší i vydělá

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
20. 12. 2021 6:09
Dluhopisy, kryptoměny, drahé kovy či losy. Na Vánoce se dá překvapit i finančním dárkem, který přitom nemusí být jen v "nudné" formě bankovek. Elegantní investice se může při troše štěstí i zajímavě zhodnotit. Podívejte se na naše tipy na zajímavé investiční dárky.
Stírací losy Tipsport
Stírací losy Tipsport | Foto: Tipsport

Stírací losy

Velmi oblíbeným dárkem pod vánoční stromeček jsou stírací losy. "Pokud darujete los, tak darujete šanci na výhru, šanci na splnění snu. Navíc nedarujete jen věc, ale i emoce, překvapení, napětí a zážitek," vysvětluje důvod popularity losů tisková mluvčí společnosti Sazka Veronika Diamantová.

Velikost trhu stíracích losů v Česku odhaduje na zhruba pět miliard korun. Podle ní si los občas koupí zhruba 70 procent dospělé populace, ovšem s nižší frekvencí. V období Vánoc prodej ovšem výrazně roste. "Den před Štědrým dnem prodáme tolik stíracích losů jako během roku za celý týden," doplňuje mluvčí.

Vedle Sazky je dalším velkým prodejcem losů společnost Fortuna. Před vánočními svátky se nejen u ní často objevují speciální vánoční emise - některé losy mají podobu adventního kalendáře, některé mají rámečky, kam je možné napsat vzkaz nebo jméno obdarovaného, některé losy dokonce voní jako vánoční perníčky. Ceny se pohybují nejčastěji od 50 do 200 korun. 

 

Právě se děje

Další zprávy