Stylový byt: Atmosféru venkova navodí masivní dřevo

td
2. 1. 2012 5:55
Venkovský styl v sobě snoubí přírodní materiály a uklidňující barevné tóny
Zdroj: www.sxc.hu
Zdroj: www.sxc.hu | Foto: Aktuálně.cz

Spíš než pohoda a klid patří k dnešní době neustálý spěch a stres. Proč si nepřipomenout jedinečnou atmosféru venkova? Vytvořte si venkovskou oázu klidu ve vlastním domě a nechte ze sebe spadnout všechny starosti, které si přinášíte z práce. I když se může zdát, že venkovský styl není těžké napodobit, opak je pravdou. Právě rustikální vzhled vyžaduje několik zásad, jež vedou k dokonalému designu interiéru.

Seriál Stylový byt

Bydlení není jen o užitnosti, ale také o designu. Připravili jsme proto seriál, který vás provede nejrůznějšími styly zařízení bytu. Stylový byt vám představí nejvhodnější materiály, dekorace a tipy, jak vytvořit fungujiící a elegantní interiér

Základem vesnického stylu jsou kvalitní přírodní materiály. Zapomeňte na lino a zátěžové koberce, v kvalitní podlaze se totiž skrývá půl úspěchu. Místo napodobenin zvolte dřevěnou podlahu nebo dlaždice, jejichž odolnost oceníte zejména na chodbách či v koupelně. Do obytných prostor se potom hodí kusové vlněné koberečky zjemňující celkový dojem.

Foto: Aktuálně.cz

Nábytek by měl být z masivního dřeva, nezáleží na tom, zda použijete almaru po babičce, či postel od prestižního designéra. Starší poškozený nábytek lze restaurovat, stačí ho natřít barvou a rázem se promění v zajímavé oživení místnosti. Současným trendem je sladění pokoje do světlých odstínů bílé či béžové. Vhodné jsou zejména zemité přírodní barvy, které interiér skvěle propojí. Milovníci francouzského venkova mohou použít modré tóny, které evokují voňavou levanduli.

Velkou roli hrají také doplňky. Je třeba dodržet charakter místnosti, hodí se proto opět přírodní materiály. Efektně působí použití dekoračních látek. Ušijte podušky na židle, výraznější květinové vzory se hodí na záclony i na potah pohovky. Trochu svěžesti do pokoje vnesou živé nebo sušené květiny.

 

Právě se děje

Další zprávy