Do zahradního domku se vejde sekačka, nářadí i posezení

Andrea Berniová
28. 5. 2013 16:00
Kam uložit všechny pomůcky nezbytné pro udržování zahrady? Do zahradního domku
Dřevěný zahradní domek vypadá přírodně
Dřevěný zahradní domek vypadá přírodně | Foto: Isifa/Thinkstock

Uskladnit nářadí, zahradní techniku či zahradní nábytek nemusí být jednoduché. Sekačku není možné ponechat venku na dešti, stejně tak dřevěné židle. V domě ale často není na podobné předměty dostatek místa. Řešením by mohl být zahradní domek.

Zahradní domek si můžete "vyrobit" sami. Bez zručnosti a trpělivosti to ale nepůjde. Další možností je koupě kompletního zahradního domku. Nabízejí ho různé firmy, ale sehnat se dá i v hobby marketu.

Zahradní domek s terasou i s okny

Klasikou je dřevěný zahradní domek. Díky přírodnímu materiálu se do zahrady hodí. Na výběr je mnoho typů a rozměrů zahradních domků z různých druhů dřeva. Asi nejběžnější je to smrkové. Prodávají se domky o půdorysu pěti, ale i více metrů čtverečních.

Na skladování nářadí stačí malý domek. Na pohodlné posezení, třeba pro případ deště během grilování, se ale lépe hodí zahradní chatka. Může mít i terasu se zábradlím či s přístřeškem na uskladnění dřeva.

Zahradní domek může být bez podlahy i s podlahou, s proskleným okénkem či bez něj. Mívá klasické dveře, ale i dvoukřídlá vrata. Domek ze dřeva je potřeba správně udržovat speciálními nátěry. Jen tak zajistíme, že se nestane cílem červotoče a neponičí ho vlhkost. Zahradní domek by měl stát na pevném, rovném podkladu, nejlépe betonovém.

Domek na zahradu se dá vyrobit i na míru - je tak možné k němu přidat terasu, zvolit si velikost dveří či počet a umístění oken a podobně.

Plechový zahradní domek už nevypadá přírodně, ale splní svůj účel stejně jako ten dřevěný.

 

Právě se děje

Další zprávy