TOP 09 zahájila kampaň. S Tůmou a knížetem v tramvaji

Kateřina Eliášová
9. 9. 2010 12:23
Vládní strana představila program pro Prahu
Za voliči v tramvaji, zavelela TOP 09
Za voliči v tramvaji, zavelela TOP 09 | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Projížďkou tramvají v Praze zahájila kampaň vládní TOP 09. Strana představila kampaň i lídry do komunálních a senátních voleb.

Bílou soupravou s logem TOP 09 a obličejem pražského adepta na primátora Zdeňka Tůmy budou až do voleb kandidáti jezdit po Praze a mluvit s voliči. Koncept už jednou strana vyzkoušela v kampani pro parlamentní volby.

Zopakuje i rozhovory s lidmi na ulici i v restauracích a hospodách.

"Jdeme vesele do rozhodující bitvy o Prahu. Jdeme vesele, ale to neznamená, že nám nejsou známy vážné problémy, které jsou v Praze" řekl poté na tiskové konferenci předseda strany Karel Schwarzenberg.

TOPka představila program pro pražské volby, chce především šetrněji nakládat s rozpočtem hlavního města a prověřit některé veřejné zakázky.

"Chci podat hned několik podnětů k Úřadu pro hospodářskou soutěž, poněvadž některé veřejné zakázky byly dle mého názoru v rozporu se zákonem," uvedl exguvernér České národní banky o němž Schwarzenberg prohlásil, že je správným mužem pro Prahu. Jako příklad uvedl zakázku na jednotný ekonomický systém.

Program TOP 09 pro Prahu má celkem devět bodů. V bezpečné a ekologické metropoli by měla být rychle dokončena dopravní infrastruktura včetně městského okruhu a fungovat by měla moderní a efektivní hromadná doprava. Prioritou je dokončení trasy A a příprava stavby trasy D metra. V městě by měl začít fungovat jeden parkovací systém.

Mezi sliby je i konec s nekoncepčním a chaotickým rozvojem města a odpolitizování územního plánování. Také o kulturních grantech by podle Tůmy měli rozhodovat odborníci bez politického zadání a do památkové rezervace se musí vrátit kultura místo komerce. TOP 09 chce také systematicky podporovat celoživotní vzdělávání.

 

Právě se děje

Další zprávy