Zeman se sešel s Bártou, mluvili o policejním zásahu

Domácí ČTK Domácí, ČTK
23. 6. 2013 16:05
Společná schůzka trvala dvě hodiny, detaily šéf Věcí Veřejných neprozradil
Prezident Miloš Zeman se v rámci jednání o sestavení nové vlády sešel 23. června v Lánech se zástupci Věcí veřejných. Na snímku Vít Bárta informuje novináře o výsledcích jednání.
Prezident Miloš Zeman se v rámci jednání o sestavení nové vlády sešel 23. června v Lánech se zástupci Věcí veřejných. Na snímku Vít Bárta informuje novináře o výsledcích jednání. | Foto: ČTK

Lány- Prezident Miloš Zeman i v neděli pokračoval ve schůzkách se zástupci politických stran. Tentokrát za ním dorazili zástupci Věcí Veřejných.

Stejně jako předchozí návštěvníci, ani Vít Bárta po schůzce neřekl, zda prezident prozradil, jaké řešení současné situace upřednostňuje. Zeman svůj plán hodlá představit až v úterý.

"Věci veřejné informovaly pana prezidenta o našich obavách ze zneužití vojenského zpravodajství v rámci vyšetřování kauzy CASA. Dále jsme s panem prezidentem hovořili o garancích nezávislosti celého vyšetřování, které se dotýká současné vládní a parlamentní krize," řekl. Zeman podle Bárty Věcem veřejným představil svoje vize, které by měly zajistit nezávislost vyšetřování.

Společná schůzka trvala asi dvě hodiny. Bližší informace k obsahu rozhovorů Bárta prozradit nechtěl, nejprve je prý hodlá sdělit poslaneckému klubu VV a výkonné radě strany.

Věci veřejné byly poslední stranou, jejíž zástupce Zeman v Lánech přijal. V pátek a v sobotu se postupně setkal se zástupci ODS, TOP 09, KSČM a ČSSD.

Levicové strany během jednání se Zemanem volaly po co nejrychlejším uspořádání předčasných voleb. Stejný názor vyjadřovali minulý týden i zástupci VV. Strany dosavadní koalice naopak chtějí ve vládě pokračovat s novým premiérem. ODS do čela kabinetu navrhla předsedkyni Sněmovny Miroslavu Němcovou.

 

Právě se děje

Další zprávy