Vyloučení Nečasové z pražské buňky ODS platí

ČTK ČTK
21. 2. 2014 13:34
Bývalá asistentka a současná manželka Petra Nečase se proti rozhodnutí může odvolat
Vyloučená Jana Nečasová (Nagyová) na jednom z dřívějších kongresů ODS.
Vyloučená Jana Nečasová (Nagyová) na jednom z dřívějších kongresů ODS. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Smírčí výbor ODS v Praze 13 potvrdil vyloučení Jany Nečasové (dříve Nagyové) ze strany. Tiskové oddělení ODS to oznámilo v pátek.

Nečasová, která čelí obvinění kvůli údajnému podplacení trojice bývalých poslanců ODS a zneužití Vojenského zpravodajství, se může do třiceti dnů odvolat k celostátnímu smírčímu výboru.

Nečasová byla z ODS vyloučena už loni kvůli porušení stanov. Povinnosti člena strany prý porušila tím, že s ODS nekomunikovala a nesdělila své aktuální osobní údaje, tedy třeba své nové jméno.

Bývalý předseda ODS Petr Nečas se své ženy už dříve zastal. Jeho manželka se podle něj chovala ke straně vždy loajálně a ničím ji nepoškodila.

Z podplácení v kauze takzvaných trafik pro exposlance je stíhán i Nečasové současný manžel, expremiér Nečas. Tři bývalí poslanci už stíháni nejsou, protože Nejvyšší soud je z pravomoci orgánů činných v trestním řízení vyňal.

Kriminalisté se k oběma případům dostali na základě prověřování podezření na údajnou zločineckou skupinu složenou z podnikatelů a lobbistů, která se prý dopouštěla korupce při veřejných zakázkách a praní špinavých peněz.

Podle médií policie prošetřuje také to, jak Nečasová přišla k cennostem, které u ní byly nalezeny. Policie se podle Mladé fronty Dnes domnívá, že Nagyová žádala drahé dárky za zařízení schůzky s Nečasem.

 

Právě se děje

Další zprávy