Pekárek jde ke zdi a Bárta špicluje LIDEM laptopy

Jan Němec (redaktor) Jan Němec (redaktor)
5. 12. 2012 12:59
Sněmovní zápisník: Ve sněmovně se bude přesazovat, až se dohádají
Pane Pekárku, tady sedět nemůžete...
Pane Pekárku, tady sedět nemůžete... | Foto: Jan Langer

Za kulisy událostí - ODS chce s konečnou platností odsunout svého byť nepravomocně odsouzeného korupčníka Romana Pekárka ze světel ramp. Jaké tance to doprovázejí, popsal ve svém úterním vydání deník Insider.

Pekárka ODS směruje z první řady poslaneckých lavic, kde se mu uvolnilo Tluchořovo místo, až ke zdi na místo, kde se vede dělicí linie mezi poslaneckým klubem občanských demokratů a TOP 09. Vzadu u zdi ostatně přeběhlíci či odpadlíci od poslaneckých klubů tradičně končí.

Jenže to má háček: Věci veřejné roztržené ve VV a LIDEM by totiž také rády hrály "škatulata, hejbejte se", jen se ale ještě nedohodly jak. Poslanci obou stran mezi sebou stále sedí promíseni, jako by Vít Bárta nebyl nikdy odsouzen a Karolína Peake se ho nikdy nezřekla.

Tak například Věci veřejné přišly s návrhem, podle kterého by jejich poslanci seděli pohromadě  a na jejich okraji za sebou by seděla LIDEM, tedy přímo vedle nich v lavici. "Což ve chvíli, kdy Vítek Bárta dává na Facebook všechno, co děláme na svých laptopech, je docela problém," vysvětluje nechuť k tomuto řešení poslanec LIDEM Viktor Paggio a dodává, že "kompromis není možný".

Čtěte celý zápisník ze zákulisí politiky v placeném deníku Insider:
Kdo si ještě chce přesednout? A proč se zlobí Kateřina Klasnová?

 

Právě se děje

Další zprávy