ODS upadá, Nwelati je věčný. Potřetí je primátorem Boleslavi

ČTK ČTK
31. 10. 2014 18:30
Mladá Boleslav má stejného primátora od roku 2006.
Raduan Nwelati  (vpravo), komunální jistota ODS.
Raduan Nwelati (vpravo), komunální jistota ODS. | Foto: ČTK

Mladá Boleslav - Primátorem Mladé Boleslavi se dnes potřetí stal Raduan Nwelati (ODS), původním povoláním lékař. Hlasovalo pro něj 23 zastupitelů z 33. Jeho náměstky se stali Jiří Bouška (Volba pro Mladou Boleslav), Daniel Marek (TOP 09) a Michal Kopal (ODS). ODS v Mladé Boleslavi vyhrála volby. Město vede v koalici s TOP 09, Volbou pro Mladou Boleslav a ANO. Dohromady mají 23 mandátů. Opozice tedy Nwelatiho nepodpořila, většina opozičních zastupitelů se hlasování zdržela.

Nwelati po svém zvolení řekl, že je to pro něj čest být nadále primátorem Mladé Boleslavi, a poděkoval voličům i zastupitelům. "Docela mě potěšilo, že tentokrát byl jediný hlas proti," uvedl. V nejbližší době se bude věnovat sestavování rozpočtu pro příští rok. "Nelze očekávat, že by došlo k výrazné změně, co se týče priorit města," dodal Nwelati.

K prioritám patří například výstavba školek a zlepšení podmínek pro parkování. V novém volebním období se chce Nwelati soustředit i na sociální oblast a investice do škol. Mezi významné investice v příštích čtyřech letech bude v Boleslavi patřit třeba rekonstrukce kulturního domu za desítky milionů korun.

Boleslav má stejného primátora od roku 2006

V městské radě má ODS pět radních, ANO s Volbou pro Mladou Boleslav čtyři radní a TOP 09 dva. Jedenáct členů měla rada i v minulém volebním období. Předsedou kontrolního výboru byl zvolen Přemysl Sezemský a předsedou finančního výboru byl zvolen Karel Horčička. Oba jsou z opoziční ČSSD.

Nwelati se bude věnovat rozvoji města a stavebnímu odboru. Prvním náměstkem se stal Bouška, který bude mít na starost dopravu, majetek, projekty města a spolupráci s firmou Škoda Auto. Kopal se bude věnovat hospodaření, sociálním věcem a životnímu prostředí. Marek má na starost školství, kulturu a tělovýchovu.

Nwelati vede Boleslav od roku 2006, mladoboleslavským zastupitelem se stal o čtyři roky dříve. Od roku 2004 je také členem zastupitelstva Středočeského kraje.

 

Právě se děje

Další zprávy