Novák otočil. Nežádá ministerstvo, ať se obrátí na soud

Radek Nohl Radek Nohl
Aktualizováno 25. 9. 2013 11:58
Exsenátor, odsouzený za korupci, stáhl podnět k podání stížnosti pro porušení zákona.
Exsenátor ODS Alexandr Novák
Exsenátor ODS Alexandr Novák | Foto: ČTK

Praha - Bývalý senátor ODS Alexandr Novák prostřednictvím svého advokáta stáhl podnět k podání stížnosti pro porušení zákona, který odeslal k ministerstvu spravedlnosti.

Tím se chtěl původně bránit proti čtyřletému trestu vězení, ke kterému ho za přijetí 43milionového úplatku odsoudil ústecký krajský soud.

Teď ale otočil. "Důvody jsou takové, že to tak klient chce," řekl Aktuálně.cz Novákův obhájce Jan Růžek.

Podnět přitom advokát stáhnul právě v době, kdy mělo pražské vrchní státní zastupitelství rozhodnout o tom, zda ministryni spravedlnosti Marii Benešové doporučí, jestli by měla zmíněnou stížnost k Nejvyššímu soudu odeslat.

Svůj trest si Novák v současné době odpykává v teplické věznici. Jeho advokát již dříve prohlásil, že si tu na nic nestěžuje. Na otázku Aktuálně.cz, jaké kroky nyní plánují a zda podají ústavní stížnost, Růžek odpověděl: "Uvažujeme o ledasčem, ale v tento okamžik nebudeme dělat nic."

Do vězení se Alexandr Novák dostal letos na začátku dubna, kdy byl kvůli údajnému útěku do USA zadržen policisty. Deník Insider na začátku srpna napsal, že i když je bývalý senátor za mřížemi, jeho firma na Floridě nepolevila v koupi nemovitostí.

Jak zjistil Insider z veřejných registrů, získala jeho společnost od doby, kdy byl zadržen a převezen do vězení, další domy za zhruba 7,9 milionu korun. Firma ITG navíc jen několik dní poté, co byl Novák zatčen, vyměnila jednoho ze svých viceprezidentů. Nově se jím stal jeho společník Daniel Ježek.

Staňte se fanouškem mé stránky na Facebooku a své názory pište zde.

 

Právě se děje

Další zprávy