Miloši, vrať se! Paroubek zveřejnil dopis Zemanovi

Michal Pavec
22. 10. 2008 16:50
Expředseda ČSSD Paroubkovu výzvu zatím nevyslyšel
Opět spolu? Zatím ne. Zeman Paroubkovu nabídku k návratu do ČSSD odmítl
Opět spolu? Zatím ne. Zeman Paroubkovu nabídku k návratu do ČSSD odmítl | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Šéf ČSSD Jiří Paroubek zveřejnil ve středu dopis, kterým se pokusil přesvědčit Miloše Zemana k návratu do strany.

První výzvu adresoval někdejšímu premiérovi a předsedovi sociální demokracie - který mimo jiné kvůli Paroubkově vedení vystoupil ze strany - v neděli prostřednictvím televizních obrazovek.

"Byl bych rád, kdyby se vrátil. Určitě ten vzkaz pochopí," řekl Paroubek v diskusním pořadu Otázky Václava Moravce krátce po drtivém vítězství své strany v krajských volbách.

Zemanův návrat do ČSSD mohl současnému šéfovi Lidového domu pomoci k přesvědčení "přeběhlíků" z řad sociální demokracie, aby v dnešním hlasování svrhli vládu Mirka Topolánka.

"Promluv s Pohankou a Melčákem"

"Nyní je proto třeba, aby se všichni, kterým nejsou lhostejné otázky solidarity, spravedlnosti či evropanství, spojili a pomohli zastavit tuto vládu," vysvětloval Paroubek v dopise, proč by se měl Zeman vrátit.

"Je třeba zapomenout na minulost a udělat za ní tlustou čáru. Stejně tak bych Tě chtěl požádat, abys promluvil s pány Melčákem a Pohankou, kteří veřejně deklarují úctu k Tvým názorům a Tvůj vliv na jejich rozhodování," pokračoval opoziční lídr.

Zeman ale výzvu nevyslyšel, přestože mu opoziční lídr nabízel, že zapomene na jejich někdejší spory.

 

Právě se děje

Další zprávy