Kuba: ODS se musí uskromnit, krach to ale není

Domácí Domácí
18. 11. 2013 17:38
ODS vyvrátila spekulace, že by se musela stěhovat do nového sídla, plánuje ale šetřit
Výkonná rada ODS.
Výkonná rada ODS. | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Zastupující předseda ODS Martin Kuba v pondělí vyvrátil, že by se strana potýkala s vážnějšími finančními problémy.

Přiznal, že se občanští demokraté musí po fiasku z předčasných voleb uskromnit, rozhodně se ale podle něj například nebudou muset přestěhovat do jiného sídla.

"Není to tak, že by byla ODS na dně, ale je jasné, že se musíme uskromnit, situace ale není nijak dramatická," vysvětlil Kuba po pondělním jednání výkonné rady.

"Já jsem informoval výkonnou radu, jak vypadá situace, a máme připravená opatření, která umožňují fungování strany," řekl Kuba s tím, že média situaci strany líčila příliš drasticky.

ODS je podle něj stranou podnikatelů, kteří jsou zvyklí podobné situace řešit ve svých firmách.

Vyvrátil také spekulace, že by se strana musela přestěhovat ze svého sídla na Praze 4. "Pouze diskutujeme o tom, jestli bude omezen či upraven provoz, jestli budeme využívat všechny prostory," vysvětlil.

Škrty v manažerské síti i další opatření tak budou postupná. "Není to proces ze dne na den, budeme o něm diskutovat s předsedy regionů a budeme se scházet v průběhu prosince, aby jsme pak vše v lednu probrali," dodal.

Na leden je totiž naplánován sjezd strany, na kterém se mimo jiné zvolí nové vedení. Diskutovat by se na něm také mělo o přijetí návrhu o snížení počtu členů či místopředsedů.

 

Právě se děje

Další zprávy