Chalupa už pochopil, nač je meteorologům mluvčí

Jan Gazdík Jan Gazdík
12. 6. 2013 10:20
Dosud médiím sděluje data většinou hned několik meteorologů
Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa je právě v Českém hydrometeorologickém ústavu informován o aktuálním stavu srážek. Co se dozvěděl, sdělí odpoledne na tiskovce.
Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa je právě v Českém hydrometeorologickém ústavu informován o aktuálním stavu srážek. Co se dozvěděl, sdělí odpoledne na tiskovce. | Foto: ČHMÚ

Praha - Stejně jako povstala Venuše od Sandra Botticelliho z mořské pěny, zrodí podle všeho i nynější povodně nového mluvčího Českého hydrometeorologického ústavu.

Píše o tom ve svém aktuálním vydání deník Insider, který připomíná, že dnes v roli mluvčího vystupuje letecký meteorolog Petr Dvořák, který tuto funkci zastává jen na polovinu svého pracovního úvazku.

Dramatické události velké vody minulých dní ovšem ministra životního prostředí Tomáše Chalupu přivedly k přesvědčení, že dělat takovou práci - tím spíše ve dnech běsnícího živlu - nestačí.

"V krizových chvílích, jako jsou povodně, musí na místě mluvčího Českého hydrometeorologického ústavu sedět člověk, jehož nebudou rozptylovat jiné povinnosti. Svou práci musí dělat naplno," řekl Insideru Chalupův mediální poradce Matyáš Vitík.

V komunitě meteorologů se podle zjištění Insideru navíc diskutuje i o tom, že jen u mluvčího nezůstane.

Detailní informace si můžete přečíst v placeném deníku Insider - zde.

 

Právě se děje

Další zprávy