Hunger Games 2 chtějí pohltit diváky IMAX formátem

Kultura Kultura
3. 10. 2013 9:44
Hunger Games: Catching Fire se točí i na IMAX kamery.
Hunger Games se blíží
Hunger Games se blíží | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Podívejte se na nové video k očekávanému filmu Hunger Games: Catching Fire. Ve speciálním 75. ročníku her se do arény vrací Katniss (Jennifer Lawrence) a Peeta (Josh Hutcherson).

Dvouminutové video láká na IMAX formát, kterým chce diváky více vtáhnout do děje. Záběry známé již z traileru jsou rozšířeny o krátké promluvy hlavních herců a režiséra. Jennifer Lawrence říká, že to bude zajímavé, protože je již dlouho velkou fanynkou IMAXU. Režisér ke konci videa vysvětluje, na které scény kamery použil. Na pohlcující zážitky se dle něj máme těšit v té částí filmu, v níž soutěžící vstoupí do arény, aby bojovali o svůj život.

The Hunger Games: Catching Fire
The Hunger Games: Catching Fire

Režisér dříve natočil například sci-fi Já, legenda (2007) nebo drama Voda pro slony (2011). Scénář vychází z druhého dílu knižní trilogie Hunger Games, kterou napsala Američanka Suzanne Collins. První díl, jenž vstoupil do kin v březnu 2012, se stal kasovním trhákem. Při rozpočtu 78 milionů snímek celosvětově utržil přes 408 milionů dolarů.

Catching Fire dorazí do českých kin 21. listopadu. Ve vedlejších rolích opět uvidíme Woodyho Harrelsona, Stanleyho Tucciho nebo Elizabeth Banks. 

 

Právě se děje

Další zprávy