Thorovo kladivo uděřilo nejsilněji i v českých kinech

ČTK Kultura ČTK, Kultura
12. 11. 2013 12:40
Marvelovský Thor: Temný svět vede žebříček návštěvnosti českých kin.
Foto: Falcon

Praha - Komiksový snímek Thor: Temný svět se okamžitě po premiéře dostal do čela nejnavštěvovanějších titulů v českých kinech. O víkendu ji v kinech vidělo 65 934 diváků, kteří v pokladnách nechali deset milionů korun.

Čtěte také:
Recenze: Thor si umí mezi superhrdiny nejvíc zablbnout

Podle informací Unie filmových distributorů skončil na druhém místě Příběh kmotra Petra Nikolaeva s 29 425 víkendovými návštěvníky. Celkem jich má na kontě 200 tisíc a tržby 28,5 milionu korun.

Třetí skončila britská romantická komedie Lásky čas a za ní se drží americká sci-fi Gravitace. Její celková návštěvnost už atakuje dvousettisícovou hranici, tržby přesáhly 33 milionů korun. První pětici uzavírá animovaný americký snímek Ptačí úlet. Je příběhem dvou odvážných krocanů, kteří chtějí ukradnout vládní stroj času, vrátit se do 17. století a odstranit krůty ze svátečního stolu.

Official Trailer (HD) Chris Hemsworth
Official Trailer (HD) Chris Hemsworth | Video: youtube.com

Z domácí tvorby ještě skončil animovaný snímek Pavla Koutského Husiti na devátém místě; zhlédlo ho 4188 zájemců. Čtvrté pokračování Kameňáku skončilo jedenácté, na kontě má celkem 126 tisíc diváků. Menzelovi Donšajni jsou na patnácté příčce s celkovou bilancí 111 609 diváků.

 

Právě se děje

Další zprávy