Pátí Piráti v ohrožení. Může za to "propadák roku"

Kultura Kultura
20. 9. 2013 16:40
Společnost Disney se rozešla s producentem Jerry Bruckheimerem.
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Walt Disney a producent Pirátů z Karibiku Jerry Bruckheimer končí výhradní spolupráci po sedmadvaceti filmech a dvaceti letech. Už minulý týden Disney zrušili dohodu, že se pátý pirátský příběh objeví v kinech v červenci 2015.

Může za to zřejmě největší propadák letošního roku Osamělý jezdec, na němž Disney prodělali v přepočtu zhruba čtyři miliardy korun.

Krok o rovázání spolupráce je důkazem, že ani u Disneyho už nevěří na zázraky a pro Bruckheimera už není v domově Myšáka Mickeyho moc prostoru.

Dobrou zprávou pro fanoušky Jacka Sparrowa ale je, že spolupráce na Pirátech nekončí úplně. Přece jen 5,4 miliardy dolarů, které vydělaly předchozí čtyři díly se nepoštějí jen tak lehce. Ovšem noví Piráti žádají investici přinejmenším 200 milionů dolarů a právě scénář byl příčinou nekonečného bobtnání rozpočtu Osamělého jezdce, Disney si určitě dají pozor. Režie se má ujmout norské duo Joachim Rønning a Espen Sandberg.

Zčásti za zpoždění určitě může zatím ne úplně dokonalý scénář a také další plány studia na rok 2015 - nová Popelka a komiksové snímky Avengers: Age of Ultron a Ant Man i animák Inside Out. Především ale Disney na léto 2015 chystá nové Hvězdné války.

"Budeme i nadále spolupracovat a těšíme se na další filmy, které učinily z Jerryho Bruckheimera hollywoodskou legendu," Napsal v prohlášení Walt Disney Studios jeho šéf Alan Horn. Klidní mohou být i fanoušci Lovců pokladů.

Bruckheimer se nyní vrhl na produkce u jiných studií. Mimo jiné rozjíždí plány na další Mizery od Michaela Baye u společnosti Sony, pokračování Top Gunu pro Paramount, kam zřejmě zamíří i produkce nového Policajta z Beverly Hills.

 

Právě se děje

Další zprávy