Lou Reed odkázal většinu majetku Laurii Anderson

ČTK Kultura ČTK, Kultura
5. 11. 2013 15:29
Půl milionu dolarů dostane také Lou Reedova sestra na péči o matku.
Foto: Profimédia

Londýn - Rocker Lou Reed, který zemřel 27. října ve věku 71 let, byl nekonvenční, ale svůj velký majetek odkázal tradičně, tedy manželce Laurie Anderson a dalším příbuzným. Ukázala to závěť zesnulého. Hodnota celého majetku není známá.

Většinu majetku, včetně dvou bytů v New Yorku, Reed odkázal manželce, jeho sestra zdědí čtvrtinu majetku a dostane půl milionu dolarů (9,6 milionu korun) na péči o jejich matku.

Reed si vzal dlouholetou přítelkyni Laurie Anderson v roce 2008. Neměli žádné děti. Hudebník zemřel kvůli problémům s játry. Jako dlouholetý velký konzument alkoholu a drog prodělal v květnu transplantaci jater.

Spoluzakladateli legendární kapely The Velvet Underground, který se proslavil hity jako Walk on the Wild Side a Perfect Day, vzdalo hold mnoho hudebníků a dalších osobností - od kolegy Davida Bowieho, přes spisovatele Salmana Rushdieho až po vatikánského "ministra kultury", kardinála Gianfranka Ravasiho.

(live in Prague 2012)
(live in Prague 2012) | Video: youtube.com

Reed byl blízkým přítelem Václava Havla a často navštěvoval Českou republiku, kde naposledy hrál v létě roku 2012 v Divadle Archa.

 

Právě se děje

Další zprávy