Český špekáček slaví 120 let. Nabízíme návod, jak si ho nesplést s vuřtem

Český špekáček slaví 120 let. Nabízíme návod, jak si ho nesplést s vuřtem
U příležitosti pálení čarodějnic a nadcházející grilovací sezóny se ministerstvo zemědělství rozhodlo památné místo oživit a připomenout Čechům věhlas krále uzenin.
Pozvaní odborníci vysvětlují skrz média lidu, kterak rozeznat, ugrilovat a vychutnat  národní specialitu. Čeká se i ministr.
Lesů pán se ale zdržel u vína na sousedním veletrhu, zatímco vůně ohně a uzeniny přilákala jiné byznysmeny.  Ve vigvamu plane vatra a černí mužové studují návod, jak urožnit špekáček.
Nakonec společnost obšťastnil svou přítomností místopředseda Senátu Přemysl Sobotka. A názorná instruktáž mohla začít.
Foto: Jan Langer
Jan Langer
26. 4. 2011 19:25

Špekáček je uznávanou tradiční specialitou. U příležitosti jeho 120. narozenin se ministerstvo zemědělství rozhodlo připomenout Čechům věhlas krále uzenin. Gratulovat přišel i místopředseda Senátu Přemysl Sobotka.

 

Právě se děje

Další zprávy