Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Ochutnejte nové eco friendly menu v The Banker’s Baru

26. 8. 2019 9:17
Zkoušíte rádi nové koktejly a baví vás objevování nových chutí? Třetí barové menu The Banker’s Baru má pro vás připravenu celou řadu překvapení. Barový tým při jeho tvorbě zohlednil současné trendy a přidal i něco navíc.
Rukola s malinovým brandy a vitamínem C je hořce osvěžující kombinace
Rukola s malinovým brandy a vitamínem C je hořce osvěžující kombinace | Foto: Jakub Dvořák, The Banker´s Bar

Základní myšlenkou bylo oprostit se od laciných efektů v podobě přezdobených koktejlů, jak vizuálně, tak i chuťově.  Naopak se soustředit na jednoduchost a přímočarost. Už samotné názvy koktejlů, které jsou jednoslovné, vyprovokují vaší fantazii.

Vlastní menu má opět podobu prvorepublikové vkladní knížky s grafikou ve stylu art deco. Z něj můžete vybírat z devíti koktejlů, při jejichž tvorbě jsou maximálně zohledněny současné gastronomické směry, jako je eco frendly a no-waste. Barman se tedy snaží zpracovat každou část suroviny a pokud možno nic nevyhodit, současně ale nezapomíná na další trendy. A tak při přípravě vašich koktejlů pracuje s fermentací, infuzí tukem, nebo bílkovinou klarifikací.

Ferment z pomerančů a tymiánu připomíná komplikované víno
Ferment z pomerančů a tymiánu připomíná komplikované víno | Foto: Jakub Dvořák, The Banker´s Bar

Další zajímavou novinkou v tištěném menu, na kterou se můžete těšit, je popis jednotlivých koktejlů. Pro vaše pohodlí a přehlednost, i zde je hlavní důraz kladen na jednoduchost. Naleznete v něm každý koktejl na jedné straně s minimem textu a jeho charakteristiky, chuťový profil, ingredience i vlastní příběh je vyjádřen pouze ikonkou a nejnutnější informací. To je potom doplněno symbolem recyklace s procentuálním vyjádřením toho, na kolik daný koktejl naplňuje myšlenku minimalizace odpadu.

Mlékem "klarifikovaný" koktejl = zbavený barvy
Mlékem "klarifikovaný" koktejl = zbavený barvy | Foto: Jakub Dvořák, The Banker´s Bar

Tvůrci koktejlů se vás budou snažit překvapit netradičním, neokoukaným způsobem přípravy koktejlů. Snaží se vyhnout kopírování klasických receptur. Proto jsou i jejich názvy mnohdy až překvapivé. Odkazují na jednu z použitých ingrediencí, a to ne nutně tu hlavní, spíš nejzajímavější a takovou, která celkové vyznění koktejlu nějak ovlivňuje.

 Názvy byly vybrány tak, aby vás dokázaly zaujmout, zároveň by měly vzbudit vaši zvědavost a přimět vás k objednávce. A tak se zde setkáte s dvoujazyčnými názvy, jako Coal (Uhlí), Birch (Bříza) nebo Bread (Chléb). Koktejly jsou záměrně seřazeny tak, aby postupně opisovaly pomyslný chuťový oblouk od aperitivního Uhlí s živočišným uhlím, jakožto stěžejní ingrediencí, přes osvěžující Skořici s velmi příjemnou texturou, Pomerančem s fermentátem z pomerančů a tymiánu a Břízu se skutečně moc hezkým minimalistickým servisem až po dezertní Kakao s Piscem a přidaným popcornem na závěr. Pokaždé se surovina z názvu nějakým způsobem ve vašem koktejlu projeví - Chléb objevíte rovnou, Rukola nezklame třeba svojí barvou, Mléko na sebe také nenechá dlouho čekat atd.

Foto: Jakub Dvořák, The Banker´s Bar

Můžete si však být jisti, že je upřednostněn chuťový zážitek, který se v novém menu projevuje i ve vlastním servisu koktejlů. Samozřejmě zde nenarazíte na přezdobené drinky, podávané v neobvyklých sklenicích, "avantgardní" servis s bombastickou prezentací apod. To vše by totiž odvedlo vaši pozornost od toho podstatného, od samotného koktejlu a od jeho chuťových vlastností. Mnohem větší prostor tak dostává barman, aby s vámi mohl vést dialog nejen o koktejlu samotném.

Přijďte ochutnat nové, nevšední "eco friendly" koktejly, které vás zaujmou svou jednoduchostí.

The Banker’s Bar
Haštalská 16, Praha 1
www.bankersbar.cz
Rezervace:
[email protected]
+420 602 624 317

 

Právě se děje

Další zprávy