Základní myšlenkou bylo oprostit se od laciných efektů v podobě přezdobených koktejlů, jak vizuálně, tak i chuťově. Naopak se soustředit na jednoduchost a přímočarost. Už samotné názvy koktejlů, které jsou jednoslovné, vyprovokují vaší fantazii.
Vlastní menu má opět podobu prvorepublikové vkladní knížky s grafikou ve stylu art deco. Z něj můžete vybírat z devíti koktejlů, při jejichž tvorbě jsou maximálně zohledněny současné gastronomické směry, jako je eco frendly a no-waste. Barman se tedy snaží zpracovat každou část suroviny a pokud možno nic nevyhodit, současně ale nezapomíná na další trendy. A tak při přípravě vašich koktejlů pracuje s fermentací, infuzí tukem, nebo bílkovinou klarifikací.
Další zajímavou novinkou v tištěném menu, na kterou se můžete těšit, je popis jednotlivých koktejlů. Pro vaše pohodlí a přehlednost, i zde je hlavní důraz kladen na jednoduchost. Naleznete v něm každý koktejl na jedné straně s minimem textu a jeho charakteristiky, chuťový profil, ingredience i vlastní příběh je vyjádřen pouze ikonkou a nejnutnější informací. To je potom doplněno symbolem recyklace s procentuálním vyjádřením toho, na kolik daný koktejl naplňuje myšlenku minimalizace odpadu.
Tvůrci koktejlů se vás budou snažit překvapit netradičním, neokoukaným způsobem přípravy koktejlů. Snaží se vyhnout kopírování klasických receptur. Proto jsou i jejich názvy mnohdy až překvapivé. Odkazují na jednu z použitých ingrediencí, a to ne nutně tu hlavní, spíš nejzajímavější a takovou, která celkové vyznění koktejlu nějak ovlivňuje.
Názvy byly vybrány tak, aby vás dokázaly zaujmout, zároveň by měly vzbudit vaši zvědavost a přimět vás k objednávce. A tak se zde setkáte s dvoujazyčnými názvy, jako Coal (Uhlí), Birch (Bříza) nebo Bread (Chléb). Koktejly jsou záměrně seřazeny tak, aby postupně opisovaly pomyslný chuťový oblouk od aperitivního Uhlí s živočišným uhlím, jakožto stěžejní ingrediencí, přes osvěžující Skořici s velmi příjemnou texturou, Pomerančem s fermentátem z pomerančů a tymiánu a Břízu se skutečně moc hezkým minimalistickým servisem až po dezertní Kakao s Piscem a přidaným popcornem na závěr. Pokaždé se surovina z názvu nějakým způsobem ve vašem koktejlu projeví - Chléb objevíte rovnou, Rukola nezklame třeba svojí barvou, Mléko na sebe také nenechá dlouho čekat atd.
Můžete si však být jisti, že je upřednostněn chuťový zážitek, který se v novém menu projevuje i ve vlastním servisu koktejlů. Samozřejmě zde nenarazíte na přezdobené drinky, podávané v neobvyklých sklenicích, "avantgardní" servis s bombastickou prezentací apod. To vše by totiž odvedlo vaši pozornost od toho podstatného, od samotného koktejlu a od jeho chuťových vlastností. Mnohem větší prostor tak dostává barman, aby s vámi mohl vést dialog nejen o koktejlu samotném.
Přijďte ochutnat nové, nevšední "eco friendly" koktejly, které vás zaujmou svou jednoduchostí.
The Banker’s Bar
Haštalská 16, Praha 1
www.bankersbar.cz
Rezervace:
[email protected]
+420 602 624 317