Jakou hru vybrat na tablet iPad?

Adam Fiala
19. 2. 2012 22:46
Důležitá je zábavnost, přizpůsobení prostředí tabletu i výjimečnost. Hry na konzole a na tablety jsou rozdílného ražení
Foto: Ondřej Besperát

Hraní počítačových her je možné na počítačích, konzolích, smartphonech i tabletech. Zatímco Sony se pokouší konkurovat levné herní zábavě pro smartphony uvedením PlayStation Vita, majitelé iPadů se mohou cítit ztraceni v záplavě her a aplikací. Redaktoři CNetu upozornili na nejlepší kousky v App Storu. Důležitý je faktor zábavnosti, modifikace pro možnosti tabletu, jejich cena i jedinečnost.

Angry Birds a Carcassone

Jasnou volbou jsou Angry Birds. Sice vznikla možnost zahrát si Angry Birds i na Facebooku, ale dotykové ovládání přes obrazovku má stále své kouzlo. Zvlášť, když si hráč nevybere klasickou verzi, ale tematickou Sezónní. Díky tomu naštvaní ptáci prolétávají mezi sněhuláky a kvádry ledu.

Do digitální podoby se pak transformovala oblíbená stolní hra Carcassone. Uživatel si připlatí deset dolarů, ale nový update přináší plnou kompatibilitu s iOS. Důležitý je v tomto případě multiplayer, který je podporován na úrovní lokální, tak internetové.

FIFA i Machinarium

Nedávno se objevila také sportovní hra FIFA 12. Fotbalový simulátor FIFA se chystá i na PS Vita, tady je ale levnější a dvanáctka pro iPad je v HD. Jako ovladače je možné použít i externí iPhone a trojrozměrná grafika je příjemné pokoukání.

Nepřekvapivě se do výběru dostalo i GTA. Hodně očekávanou hru pro iPad bylo letos Infinity Blade 2, které dostálo pověsti originálu. Zachovalo podle všeho dobrou hratelnost, vylepšování zbraní a grafika se dočkala oprášení.

A českého vlastence pak nemůže nepotěšit zařazení hry Machinarium. Pitoreskní a nápadité prostředí stvořené pro plnění logických úkolů a hádanek se hodí na tablety jako ulité.

 

Právě se děje

Další zprávy