Přechod na iOS 5 provází problémy, servery nestíhají

LP Fish
13. 10. 2011 13:15
Nový upgrade pro mobilní zařízení iOS 5 provází problémy při stahování i následné instalaci. I tak jde o nejočekávanější změny na mobilní platformě od Applu.
Foto: Apple

Ve středu večer Apple uvolnil novou verzi svého mobilního operačního systému iOS 5. Řada uživatelů iPadů a iPhonů si však stěžuje, že jeho stahování trvá příliš dlouho. Problémy mají i při následné instalaci aktualizace.

Problémy jsou především v procesu ověřování na serveru Apple. Upgradovat svůj operační ystém se totiž snaží příliš mnoho lidí najednou. A pokud uživatel při chybové hlášce ověřování přeruší, musí celý proces opakovat. Velmi dlouho trvá i zálohování dat.

Třetí nejčastější chybou je neschopnost zaregistrovat se na službu iCloud, kterou Apple spustil také tento týden. Někteří uživatelé museli také po upgradu přeorganizovat všechny své aplikace.

Dvě stě vylepšení

Podle serveru Mashable dochází k většině chyb proto, že jsou applovské servery schopné vyjít v největším náporu vstříc jen asi polovině požadavků. Je tedy dobré hodit si mincí, zda upgradovat, nebo si raději chvíli počkat.

Apple při instalaci iOS 5 upozorňuje poprvé v historii na 200 nových funkcí. Mezi jinými přinese aplikaci iMessage, která dovolí posílat mezi zařízeními od Applu zdarma přes sítě Wifi a 3G textové zprávy, fotky i videa.

Nový úkolovník Reminders zase dokáže připomínat nejen podle časových, ale také geolokačních údajů. Vylepšený je také systém notifikací,  webový prohlížeč a přímo v operačním systému je integrován Twitter.

 

Právě se děje

Další zprávy