Nástupce konzole Nintendo Wii hledá název

Adam Fiala
3. 2. 2012 6:36
Původně plánovaný název Nintendo Wii U nejspíš v obchodech neuvidíme. Rozhodnutí musí padnout do veletrhu E3
Foto: MYNINTENDONEWS.COM

Společnost Nintendo se specializuje na konzole a hry určené pro tyto přístroje. Začátky, přítomnost i budoucnost společnosti jsou spjaté s kapesními konzolemi. Když ale loni firma uvedla na trh novou verzi svého přístroje, který dovybavila třetím rozměrem, Nintendo 3DS se nesetkalo s takovým ohlasem. Ovlivní to příští generaci Nintendo Wii U?

Slepá větev třetího rozměru

Objevily se totiž různé analýzy, podle kterých mohl za neúspěchem 3DS stát špatně zvolený název. Zákazník byl jednoduše zmaten a možná ani nevěděl, že se 3DS liší od DS nebo že vůbec vzniklo. V Anglii potom dva obchodní řetězce označovaly krabice s konzolí speciálními nálepkami, aby zákazníky správně informovaly. Chystaný nástupce stolní konzole zaměřené na pohybové ovládání se měl jmenovat Wii U. K názvu by tak přibylo jenom jedno písmeno.

Špatné tržby

Roli v neúspěchu 3DS mohl sehrát i nezájem o technologii 3D, která na malé obrazovce nevynikne tolik co normálně. Konkurenční PlayStation kupříkladu tuto cestu nezvolil a aktuálně uváděná konzole PS Vita sází spíš na výkon a grafiku. Loňské poslední tři kvartály byly pro Nintendo chudé, meziročně spadly tržby o třicet dva procent. Podílelo se na tom zprvu mizerné přijetí 3DS a následně drastické snížení jeho ceny, aby se zachránilo aspoň něco.

Nejpozději červnový veletrh E3 by měl ukázat, jak se u Nintenda ohledně názvu Wii rozhodli.

 

Právě se děje

Další zprávy