Google představil Currents - magazínový souhrn

Adam Fiala
16. 12. 2011 4:28
Currents od Googlu umožňuje shrnout všechny oblíbené weby a zpravodajství na jedno místo
Zdroj: Guiding Tech
Zdroj: Guiding Tech | Foto: Aktuálně.cz

Nejnovější služba od Googlu získala jméno Currents. Je určená pro přenosná zařízení typu tablet a smartphone. Využít ji přitom mohou jak majitelé přístrojů od Applu s iOS, tak uživatelé Androidu, tradičního OS od Googlu. Funguje jako určitý sběrný bod, který kumuluje zprávy z oblíbených zpravodajských stránek. Přetváří je do magazínového formátu.

Na Applu se používá Flipboard

Dosud existovala už například aplikace Flipboard. Sdružuje uživatelská konta na Facebooku a Twitteru s oblíbenými internetovými zdroji a vytváří obsah podobný magazínu, ve kterém si může uživatel prohlížet příspěvky. Currents funguje hlavně jako webový souhrn. Jednak nabízí zpravodajství ze spojeneckých serverů PBS či Huffington Post. Pak přináší vlastní výběr zajímavých článků a konečně si uživatel může také navolit své vlastní stránky a blogy, které chce sledovat.

Zatím v Americe

Poněkud nešťastné je ovšem zjištění, že dosavadní licence aplikace se vztahuje pouze na Spojené státy. Evropané vybavení tablety a smartphony mají jednoduše zatím smůlu. Bylo by však divné, kdyby se Google najednou začal omezovat pouze na americký trh.

 

Právě se děje

Další zprávy