Google vyvíjí svůj vlastní Flipboard

Jan Kovalík
16. 9. 2011 13:30
Vyhledávací gigant nechce zůstat pozadu na poli magazínových aplikací pro tablety. Komfort světově úspěšného Flipboardu chce dopřát i uživatelům, kteří nehoví iPadu
Foto: Flipboard

Podle informací bloggera Roberta Scobeho (Scobleizer.com) pracuje Google na své vlastní verzi magazínového prohlížeče médií a sociálních sítí typu Flipboard. Zdroje z Googlu, na které se Scobe odvolává, popisují projekt s pracovním názvem Propeller jako "úžasně dobrý".

Samotný, cenami ověnčený, Flipboard si po celém světě našel miliony fanoušků díky skvělému, jednoduchému uživatelskému rozhraní. Do aplikace stačí nastavit zdroje, které uživatel sleduje (weby, média, rubriky médií, Twitter nebo Facebook) a Flipboard mu tyto zdroje přeformátuje do podoby magazínu, kterým čtenář listuje.

Skeptik by celé kouzo Flipboardu mohl označit za nablýskanou RSS čtečku, na poli tabletů (existuje pouze pro iPad) ovšem magazínové rozhraní dělá divy. Hlavně pro nové uživatele, kteří si na ovládání a čtení z tabletu teprve zvykají, je listování weby a socnety o několik řádů přirozenější.

S čím příjde Facebook?

Google se již minulý rok snažil Flipboard koupit, ale neuspěl. Rychle rostoucí popularita a 60 milionů dolarů od investorů dodaly jeho autorům dostatečnou sebedůvěru pro rozvíjení produktu na vlastní pěst.

Kdy bude Propeller k dispozici veřejnosti není zatím známo. Vzhledem k blížící se konferenci vývojářů Facebooku F8, která proběhne příští týden, Google zřejmě počká, s jakými novnikami přijde sám sociální gigant. Ten podle informací serveru AllThingsD.com sám pracuje na změnách v uživatelském rozhraní stránek a aplikací Facebooku.

Před půl rokem také rozšířil řady zaměstanců Facebooku George "Geohot" Hotz, který se proslavil zlomením ochrany iPhonu a Playstation 3, podle neoficiálních informací se v rámci firmy věnuje právě vylepšování aplikace Facebook pro tablety a chytré telefony.

 

Právě se děje

Další zprávy