Nový iPad počítá i s Bluetooth 4.0

Adam Fiala
12. 3. 2012 8:23
Nová generace bluetooth se dostane do iPadů od Apple
Nový iPad
Nový iPad | Foto: Apple

Minulý týden byl ve znamení slavnostního odhalení nového iPadu. Někoho může zatím bavit myšlenka toho, jak si jde do obchodu koupit „nový iPad" firmy Apple či jestli další generace ponese název „ještě novější" iPad. Přinesl však řadu novinek, mezi nimiž trochu zapadla existence Bluetooth.

Nové Bluetooth šetrné k baterii

Samo o sobě není převratné, Bluetooth měl i iPad 2 či jiné tablety Samsungu, Asusu a další. Třetí generace iPadu však bude prvním tabletem, který vyzkouší technologii Bluetooth 4.0, jinak nazývané Bluetooth Smart Ready. Výraznou devizou oproti starší verzi je jednoznačně chytrý způsob nakládání s energií. Není tak náročný na baterii přenosného přístroje, což bývá častý neduh těchto věcí. Nový iPad přitom nabídne stejnou výdrž jako dvojka, s Wi-Fi 10 hodin, s připojením na 4G síti pak devět.

Přes Bluetooth 4.0 snadno komunikují různé přístroje

Nový iPad není prvním produktem Applu, který je vybaven touto technologií. Bluetooth 4.0 má i iPhone 4S a smartphone Motoroly. Během letošního roku by se pak měl jako standard v bezdrátovém připojení Bluetooth objevit i na dalších přístrojích. Umožní tak jednoduchou komunikaci přístrojů nejen s typickými počítačovými komponentami, ale i speciálními senzory tělesných funkcí, které využívají např. milovníci fitness a běhání. Tyto přístroje by používaly standard Bluetooth zvaný Bluetooth Smart, kdy jsou pouze sběrateli a odesílateli informací. Daleko by ani nemusela být doba, kdy si příkazem z iPadu necháme udělat kávu. Vedle nejlepšího displeje mezi tablety, čtyřjádrového GPU je to další důvod, proč novému iPadu věnovat pozornost.

 

Právě se děje

Další zprávy