Německý soud potvrdil zákaz prodeje Samsung Galaxy Tab

ČTK David Slížek, ČTK
31. 1. 2012 10:55
Soud dal za pravdu Applu, že Galaxy 10.1 je velmi podobný iPadu. Samsung už pro německý trh připravil novou verzi tabletu a nazval ho Galaxy 10.1N.
Foto: SAMSUNG.COM

Tvrdá patentová válka mezi Applem a Samsungem pokračuje. Soud v německém Düsseldorfu potvrdil, že se v Německu nesmějí prodávat tablety Samsung Galaxy 10.1.

Vrchní zemský soud tak potvrdil předchozí rozhodnutí soudu nižší instance. O zákaz prodeje usiluje americká firma Apple, která tvrdí, že tablet Samsungu je kopií jejího tabletu iPad.

Otrocká kopie

Apple vede spory s několika konkurenčními výrobci smartphonů a tabletů po celém světě.

Právní bitvu se Samsungem odstartoval Apple loni v dubnu ve Spojených státech, když firmu obvinil, že její chytré telefony a tablety Galaxy "otrocky" kopírují jeho produkty iPhone a iPad.

Spor se od té doby rozšířil do dalších zemí, včetně Austrálie, Japonska, Koreje a některých evropských zemí.

Samsung vrací úder

O zákazu prodeje Galaxy v Německu rozhodl soud v září. Dal tak za pravdu Applu, že Galaxy 10.1 je velmi podobný iPadu.

Od té doby však několik soudů v dalších zemích, včetně Nizozemska, USA a Austrálie, rozhodlo, že Samsung může své tablety prodávat.

Samsung se sice snaží rozhodnutí německého soudu zvrátit, současně však pro německý trh připravil novou verzi tabletu a nazval ho Galaxy 10.1N.

Apple sice napadl i tuto přepracovanou verzi, soud zatím v předběžném slyšení zamítl zákaz prodeje. Rozhodnutí o prodeji nové verze by mělo padnout 9. února.

Samsung také podal na Apple v Německu žaloby kvůli porušování jeho patentů na mobilní technologie.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy