Informatici mohou získat dotaci až 75 milionů korun

hjp
26. 2. 2008 11:39
CzechInvest rozjíždí program ICT a strategické služby
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Dotaci ve výši až 75 milionů korun mohou získat podnikatelé z oblasti informačních a komunikačních systémů a služeb. Agentura CzechInvest totiž od 3. března začne přijímat žádosti o dotace z programu ICT a strategické služby.

"Podporu mohou podnikatelé využít zejména na pořízení softwaru a softwarových licencí, zřízení a provozování center sdílených služeb, center zákaznické podpory nebo center oprav high-tech výrobků a technologií," říká k programu Alexandra Rudyšarová, pověřená řízením agentury CzechInvest.

Program ICT a strategické služby je součástí Operačního programu Podnikání a inovace (OPPI). Cílem je motivovat podnikatele k investování a tvorbě nových pracovních míst v informačním a komunikačním sektoru.

Příjem registračních žádostí bude ukončen 30. června 2008.

Agentura  přijímá žádosti ještě do jednoho dotačního programu v rámci OPPI - ICT v podnicích. Ten je zaměřený na rozvoj informační infrastruktury. Příjem žádostí byl již v rámci první výzvy ukončen.

"Do konce roku 2007 jsme v něm obdrželi 324 žádostí, což ve finančním vyjádření představuje více než 250 miliónový převis poptávky podnikatelů nad nabízenou alokací. Předpokládám, že program ICT a strategické služby bude stejně úspěšný," říká Alexandra Rudyšarová.

Čtěte více:

 

Právě se děje

Další zprávy