Svatba nebo diskotéka ve vlaku. RegioJet chystá novinky

Tereza Holanová Tereza Holanová
24. 11. 2012 15:15
Další vozy Internet Café nepřibydou, i když jsou nejžádanější
Foto: Jan Langer

Praha - Největší zájem ve vlacích RegioJet mají cestující o vozy Internet Café, které jsou vybavené mnohem lépe než zbytek soupravy a přitom stojí stejně korun.

Firma je sice nedávno prezentovala jako marketingové lákadlo, přesto jezdí v každém směru pouze dva denně. "Další jsme od rakouských drah nezískali, víc jich totiž neměly," vysvětluje mluvčí skupiny Aleš Ondrůj.

Teprve ve fázi příprav jsou speciální oddíly pro rodiny s dětmi.služby, na které dopravce původně lákal už při vstupu na trh vloni v září.

RegioJet chce zatím zaujmout jinými novinkami. Nabídne k pronajmutí dva speciální vozy Charter pro soukromé akce, umožní také objednání jídla předem a sledování zhruba padesáti filmů.

Pronájem vagonu

Vagony Internet Café jsou oblíbené kvůli tomu, že tu lidé mají více prostoru, rychlejší internet a mohou použít "erární" počítač, který je vybaven tiskárnou. Proto se podle mluvčího - spolu s kupéčky pro čtyři osoby - vždy vyprodají nejrychleji. Například minulý čtvrtek bylo v pátečním spoji ze 74 volných už jen sedm míst.

"Využívají je hlavně firmy nebo sportovní kluby," uvádí Ondrůj a doplňuje, že zamluvit vůz si může celá skupina. Soukromá železniční společnost, která patří podnikateli Radimu Jančurovi, zatím tyto vagony nasazuje do spojů, které zajíždějí až do Žiliny, dále pak na spojích IC1015 a 1004.

Aby si ale mohli zákazníci pronajímat vozy i častěji, plánuje RegioJet v prosinci nasadit dva speciální vozy Charter. Ty RegioJet připojí k vlaku pouze tehdy, když si je někdo objedná.

Za pronájem budou lidé platit podle ceníku pro jízdenky RJ Promo s tím, že mohou uplatnit skupinou slevu. Kromě toho si mohou za další poplatek vymyslet servis navíc - například živou hudbu (nebo disco, říká Ondrůj), přeměnu vozu v taneční parket nebo zvláštní občerstvení.

"Měli jsme už i indickou kuchyni nebo svatební menu," komentuje mluvčí. V tomto případě se cena počítá individuálně.

Jídlo si zamluvíte předem

Teprve ve fázi příprav jsou podle Ondrůje i další novinky, které RegioJet sliboval již na jaře. Přibýt by měly vozy pro přepravu osob se sníženou pohyblivostí nebo vagony, které budou mít speciální oddíly pro rodiny s dětmi.

Na přelomu roku pak firma hodlá zavést možnost objednat si občerstvení přes internet hned při nákupu jízdenky. Lidé se tak vyhnou se tak tomu, k čemu občas dochází nyní - že už dané jídlo není.

Dále chce firma od prosince zavést možnost sledovat zhruba padesát filmů prostřednictvím Wi-Fi. Ondrůj také tvrdí, že zrychlil internet na palubě. Když však redakce Aktuálně.cz v minulém týdnu žlutý vlak na trase Praha - Olomouc testovala, připojení většinou nefungovalo vůbec, případně se stránky dlouze načítaly.

Podívejte se, jak vypadá konkurence na kolejích:

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak je na tom železniční doprava?

 

Právě se děje

Další zprávy