Kreativní malba promění zdi v mramor nebo břidlici

td
6. 1. 2012 6:54
Zajímavý vzhled stěnám vdechne použití mořské houby či kreativního válečku

Při plánování výmalby stěn bývá nejdůležitějším kritériem správně zvolený barevný odstín stěn. I když barevná kombinace dokáže změnit pokoj k nepoznání, existuje ještě jedna možnost, jak dosáhnout co nejzajímavějšího výsledku jen díky výmalbě stěn. Jedná se o dekorativní malbu, která využívá zvláštních efektů. Místo plošné barvy tak vykouzlí dekor mramoru, perlové odlesky nebo pravidelný vzor.

Nejjednodušší způsob, jak dosáhnout zajímavého efektu, je použití kreativních válečků. Ty se vyznačují vystouplou strukturou různého tvaru, která zanechává jasně rozpoznatelnou stopu. Díky tomu je možné na zdi zkombinovat více barev najednou a zkoušet různé variace. Lze se setkat s válečky, na kterých jsou plastické vzory, ale i různé materiály jako kůže nebo kusy látky.

Pro dekoraci již natřených stěn se používá také mořská houba, která vytváří neobvyklé barevné mapy. Stačí ji na podkladovou malbu lehce přitlačit, aby se na zeď obtiskla její pórovitá struktura. Pokud chcete dekorativní malování nechat na profesionálech, zajímavým řešením jsou speciálně upravené barvy. Ty nabízí předem daný efekt, který se projeví po nanesení na zeď. Během pár okamžiků tak lze dosáhnout struktury břidlice, perlového nádechu, efektu textilu nebo koroze.

Před každou aplikací barevného vzorku nebo barvy s efektem je třeba výsledek vyzkoušet na zkušebním povrchu, aby se z neobvyklé dekorace nestala noční můra.

 

 

Právě se děje

Další zprávy