Jak snadno a efektně změnit vzhled bytu

TD
14. 12. 2011 6:06
I z nesourodé místnosti lze během chvilky vytvořit fungující celek
Foto: Isifa

Při zařizování bytu se většinou každý snaží, aby prostory, ve kterých žije, vypadaly co nejpřívětivěji a vystihovaly jeho charakter. Sladit barvy, styly a materiály však nebývá hračka, a tak se často stává, že místo designově vyvážené místnosti jako ze stránek časopisů o bydlení vznikne nesourodý mix všeho, co se zrovna nachomýtlo okolo. I přesto lze vzhled pokoje sladit díky několika jednoduchým trikům.

Prvním krokem je vyčištění od zbytečností, které zkrátka není kam jinam dát. Nevyplatí se uchovávat nevhodné dárky či povlečení po babičce jen proto, že je škoda je vyhodit. Pokud ano, nostalgické harampádí najde místo ve skříni v krabici. Nejdůležitější roli v bytě hrají barevné tóny. Je vhodné si pro úpravy zvolit dvě, maximálně tři barvy, dle kterých se bude řídit celkový vzhled místnosti. Osvědčeným triem je hnědá, zelená a béžová, které evokují přírodu a pohodlí.

Skvělou práci v interiéru odvedou doplňky a drobné dekorace. Stačí sladit závěsy, povlaky na polštářích a koberec a výsledek je znát. Se svícny, vázami a soškami se vyplatí šetřit. Mnohem lépe působí volné plochy, které dodají prostoru vzdušnost. Prázdné stěny oživí dominantní výrazný obraz, nebo série menších rámů s podobnou tematikou. Originální vizuální variaci lze snadno vytvořit i doma, stačí si vybrat látky se zajímavým dekorem a potáhnout jimi prázdné rámy. Pokud rádi často měníte atmosféru místnosti, ponechte stěny v neutrální barvě.

 

Právě se děje

Další zprávy