Dřevěná podlaha dobře izoluje a vypadá přírodně

Andrea Berniová
21. 6. 2012 8:21
Skvěle se hodí do bytu i na chalupu

Pokud zrovna přemýšlíte, jaký typ podlahy si pořídit, uvažujte o té dřevěné. Vypadá velmi přirozeně a hodí se tak do interiérů s tradičnějším vzhledem - ale nejen tam. Pokud vyberete dobře, může ladit i k modernímu interiéru. Je nutné podlahu sladit s ostatním zařízením.

Především si ohlídejte, jestli se podlaha bude hodit k vašemu nábytku, ke dveřím nebo k nášlapům schodů. Můžete vybírat z různých odstínů dřeva. Parkety, ze kterých se podlaha skládá, se dokonce dají i uměle „postaršit". Podlaha s takovým designem se hodí do bytu či domu zařízeného ve starožitném stylu, anebo na chatu.

Vysávejte nebo vytírejte

Dřevěná podlaha má dobré tepelně izolační vlastnosti - nestudí jako dlažba a je příjemná na dotek. Izoluje i zvuky, tlumí totiž vibrace. Dřevěnou podlahu stačí zametat nebo vysát, občas vytřít. Nejlépe prostředkem určeným na dřevěné podlahy. A při vysávání pozor, abyste podlahu nepoškrábali.

Pokud vás vysávání nebaví, můžete si pořídit robotický vysavač, který udělá práci za vás. Snažte se po dřevěné podlaze neposunovat nábytek, to by ji také mohlo poškrábat.

Marmoleum je také z přírodních materiálů

Kromě dřevěné podlahy můžete mít třeba ještě marmoleum, které je vyrobeno z přírodních materiálů a nabízí mnoho barevných provedení. Novinkou je kožená podlaha. Skládá se z kůže a korku. Je sice dražší než jiné typy, ale dobře tepelně izoluje a odolává bakteriím.

Ještě než necháte položit vybranou podlahu, popřemýšlejte o podlahovém topení. Zima je sice ještě daleko, ale až přijde, budete rádi za příjemné teplo linoucí se z podlahy.

--------------------------------------------------------------------------------

Jakému typu podlahy dáváte přednost?

 

Právě se děje

Další zprávy