Elegance ze Skandinávie: Nové motivy tapet vás uchvátí

td
6. 2. 2012 8:48
Potřebujete změnu? Vdechněte bytu styl severských zemí pomocí úchvatným motivů tapet
Zdroj: Tapety Flügger
Zdroj: Tapety Flügger | Foto: Tapety Flügger

Každý byt občas potřebuje trochu ozvláštnit. Výmalba zajde, barva zdí se okouká a nikomu se nechce přemýšlet nad výběrem nového tónu. Hodilo by se stěny oživit, ale obrázky nepomáhají a nápady na změnu už dochází. Odpovědí na tento problém je designová tapeta, jejíž aplikace navíc už není tak složitá, jako bývala kdysi. Stačí dodržet jednoduchý návod od společnosti Flugger, jak při tapetování postupovat.

Kolik tapety koupit?

Prvním krokem je zjištění, kolik tapety bude potřeba na vytapetování konkrétní plochy. Z jedné role o rozměrech 10,05 m na 0,53 m lze získat až čtyři pásy. Jakmile nakoupíte tapetu, můžete se pustit do příprav. Je nutné zajistit správnou přilnavost stěny, odstranit starou tapetu nebo loupající se nátěr, stěnu potom omyjte vodou s přídavkem čisticího prostředku, vhodný je například Flügger Fluren 37. V případě drobných nerovností je vhodné zeď vystěrkovat nebo obrousit, poté povrch natřete penetrací.

Jak lepit přesně a bez nepořádku

Další přichází na řadu nanesení lepidla, například Flügger 377. „Lepidlo nanášejte válečkem, v těžko dostupných místech použijte štětec," upřesňuje Gabriela Šebestová ze společnosti Flügger. Pokryjte plochu pro dva pásy tapety. Před nalepením tapety vypněte jističe a odšroubujte kryty elektrických zásuvek a vypínačů. Poté předem odměřený pás nalepte od shora s malým přesahem (3 - 5 cm, záleží na druhu tapety). První pás musí být nalepen s velkou přesností, proto pro vyznačení svislé pomocné čáry použijte olovnici nebo vodováhu.

U okenních rámů a zárubní tapetu přelepíte asi tři centimetry přes jejich okraj. Jakmile je tapeta nalepena, vyhlaďte ji tapetovacím kartáčem nebo hladítkem. Přebytek lepidla a vzduchové bubliny musejí být dokonale vytlačeny. Přesahy tapety ořízněte pomocí ostrého nože.

Moderně? Skandinávsky!

Společnost Flügger právě přichází s novou kolekcí dekorativních tapet s názvem Fiotion NV. Celý sortiment nabízí originální a elegantní severské motivy, které nadchnou každou generaci. Všechny tapety se vyznačují skvělou kryvostí, vysokou odolností proti mastnotě a zejména snadnou aplikací.

 

 

Právě se děje

Další zprávy