Dobře vychlazené víno na Vánoce? Z domácí vinotéky

Andrea Berniová
30. 11. 2012 11:09
Domácí vinotéka vám vždy nabídne dokonale vychlazené víno. Lahve pak nezabírají místo v lednici
Domácí vinotéka vám pomůže s uskladněním vína
Domácí vinotéka vám pomůže s uskladněním vína | Foto: Isifa/Thinkstock

Pokud rádi a často pijete víno, určitě máte doma minimálně několik lahví. Tak si můžete víno dopřát kdykoli, nemusíte kvůli tomu do obchodu a také si můžete z několika druhů vybrat to, na které máte chuť.

Možná ale máte problém se skladováním lahví vína. Kam je ukládáte? Do skříňky v kuchyňské lince, anebo jsou postavené na zemi či na kuchyňské desce? Možná vám vadí, že když dostanete chuť na bílé víno, musíte ho nejdříve dát vychladit do lednice. Můžete mít několik lahví v lednici trvale, to abyste měli vždy vychlazeno více druhů vína a mohli si vybrat. Lahve ale zaberou v lednici hodně místa. Jak to vyřešit?

Vinotéka vám víno vychladí

Uskladněte víno lépe, profesionálněji a praktičtěji: pořiďte si domácí vinotéku. Některé dokážou lahve právě i chladit a naskládáte jich tam hned několik. Až příště dostanete chuť na bílé víno, budete moci vybírat z několika druhů a všechny budou vychlazené. Navíc budou lahve přehledně uspořádané a odpadne problém s nedostatkem místa v lednici.

Budete potřebovat velkou vinotéku?

Jak tedy vybrat domácí vinotéku? Začněte velikostí. Seženete vinotéky, kam se vejde různý počet lahví. Je zbytečné kupovat velkou vinotéku, když si jen občas dáte skleničku. Pokud si ale víno dopřáváte často a navíc k vám téměř denně chodí návštěvy, kterým víno vždy nabídnete, volte prostornější vinotéku, třeba na 12 nebo více lahví.

Vybírejte také podle vzhledu vinotéky. Seženete různé barvy a designy. Která se bude do vaší kuchyně hodit nejlépe? Pokud se vám žádná z vinoték na trhu nelíbí a máte pocit, že se do vaší kuchyně nehodí, přemýšlejte o vestavné vinotéce. Jestli máte ve svém okolí milovníka vína, může právě vinotéka být vhodným vánočním dárkem.

Co když lahve nechcete trvale chladit, ale jen lépe uskladnit? Pak seženete spoustu různých stojanů určených přímo na víno. Mohou být ze dřeva i z kovu.

 

Právě se děje

Další zprávy