Chytrá lednice: potraviny se nebudou tak rychle kazit

Andrea Berniová
15. 11. 2012 10:36
Co všechno umí chytrá chladnička? Především udrží potraviny déle čerstvé, ale poradí si i se zápachem
Chytrá lednice udrží jídlo déle čerstvé
Chytrá lednice udrží jídlo déle čerstvé | Foto: Thinkstock

Už jste slyšeli o chytré lednici? Nabízí mnoho zajímavých a užitečných funkcí, které určitě oceníte. Všechno bude snazší než s vaší starou lednicí.

Největší výhodou chytré lednice je, že dokáže udržet potraviny déle čerstvé. Chladnička sama reguluje teplotu i vlhkost. Navíc také umí omezit pach jídla. Z lednice tak nebudou aromatické potraviny tolik cítit. A hlavně: ostatní potraviny nenačichnou. Nestane se tedy, že třeba ze slupky jablka ucítíte salám. Jak se chytrá lednice pachů zbaví? Díky vzduchovému filtru.

Díky chytré ledničce ušetříte za elektřinu

Chytrá lednice je úsporná. Dokáže tedy šetřit elektrickou energii. Můžete jí v tom sami pomoci, když budete dodržovat několik pravidel: lednici neotevírejte zbytečně a na dlouhou dobu, jídlo do ní nikdy nevkládejte ještě teplé a neumísťujte ji blízko ke zdroji tepla, tedy k troubě či k radiátoru.

Tento typ chladničky také zabrání tvorbě plísně. Ta vzniká v důsledku nestejné teploty v různých částech lednice. Její stěny se pak orosí a odtud už je k plísni jen krůček. V chytré lednici ale cirkuluje vzduch a zajišťuje tak stejnou teplotu ve všech policích. Díky tomu se vlhkost na stěnách lednice nesráží.

Pokud jste dosud vždy umisťovali určitý druh potravin do police, kde pro ně byla nejpříhodnější teplota a vlhkost, teď už nemusíte. Ve všech policích chytré lednice by měly být stejné podmínky.

Co ještě umí chytrá chladnička?

Mezi další užitečné funkce chytrých chladniček patří například rychlejší chlazení nápojů, velmi tichý chod a přehledný vnější displej, díky kterému se funkce ledničky dají snadno ovládat. Vždy si ale zjistěte, které funkce vámi vybraná chladnička nabízí.


 

 

Právě se děje

Další zprávy